Ο λόγος που ο πατέρας του Τζόκοβιτς δεν θα παρευρεθεί στον ημιτελικό του Australian Open

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

Νόβακ Τζόκοβιτς / © Photo by Clive Brunskill/Getty Images/Ideal Images

Ο λόγος που ο πατέρας του Τζόκοβιτς δεν θα παρευρεθεί στον ημιτελικό του Australian Open

Κώστας Τόπας 10:12 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 27.01.2023

Ο Σρνταν Τζόκοβιτς δεν θα παρευρεθεί στον ημιτελικό του Australian Open, μεταξύ του γιου του Νόβακ και του Αμερικανού Τόμι Πολ, μετά τις φωτογραφίες του με Ρώσους εθνικιστές.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πολυπόθητη πρόκριση, μετά τη νίκη του επί του Καρέν Χατσάνοφ και πλέον περιμένει να δει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Australian Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής τον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς – Τόμι Πολ, με τον Σέρβο σταρ να είναι το μεγάλο φαβορί του δεύτερου ημιτελικού. Ωστόσο, ο Νόβακ δεν θα έχει την υποστήριξη του πατέρα του, Σρτζαν Τζόκοβιτς, κι αυτό διότι όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, δεν θα είναι παρών στον σημερινό ημιτελικό του Australian Open ανάμεσα στον γιο του και τον Τόμι Πολ.

Ο λόγος είναι το επίμαχο βίντεο στο οποίο φαίνεται ο πατέρας του Σέρβου τενίστα να ποζάρει δίπλα σε Ρώσους εθνικιστές, υποστηρικτές του Πούτιν. Οι Ρώσοι κρατούσαν σημαία της πατρίδας του με το πρόσωπο του προέδρου της χώρας και όπως είναι λογικό μετά από αυτό, υπήρξαν αντιδράσεις.

Τι ώρα «βγαίνει» ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό (vid)
AUSTRALIAN OPEN

09:27 - 27.01.2023

Τι ώρα «βγαίνει» ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τέταρτο ημιτελικό καριέρας στη Μελβούρνη επικράτησε του Χατσάνοφ, έκλεισε μία θέση στον τελικό του Australian Open και πλέον περιμένει να δει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει.

«Είμαι εδώ μόνο για να υποστηρίξω τον γιο μου, δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω τόσα πρωτοσέλιδα και αναστάτωση. Ήμουν έξω με φαν του Νόβακ, όπως είμαι μετά από κάθε ματς του για να πανηγυρίσω τις νίκες του και να φωτογραφηθώ μαζί τους. Δεν είχα πρόθεση να μπλεχτώ σε όλο αυτό. Η οικογένειά μου έζησε τον τρόμο του πολέμου και εύχεται μόνο ειρήνη. Για να μην υπάρξει αναστάτωση για τον γιο μου ή τον άλλο παίκτη στον σημερινό ημιτελικό, επέλεξα να δω το ματς από το σπίτι. Εύχομαι να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι και θα επευφημώ τον γιο μου, όπως πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Τζόκοβιτς.

«Θα πρέπει να του αφαιρεθεί η διαπίστευσή του», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Καμπέρα, Βασίλ Μιροσνίτσενκο. Κάλεσε επίσης τον Νόβακ Τζόκοβιτς να απολογηθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη ρωσική εισβολή. «Είναι σημαντικό ο Νόβακ να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για ό,τι συνέβη και να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», κατέληξε.