Κυνηγά το ιστορικό 23άρι ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Ρουντ

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Κυνηγά το ιστορικό 23άρι ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Ρουντ

Sportal newsroom 11:52 - 11.06.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Roland Garros.

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας αντιμετωπίζει τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Roland Garros και με νίκη φτάνει τους 23 Grand Slam τίτλους ξεπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς, που προκρίθηκε στον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ στην τετράδα, είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Ο Νόλε, εκτός του ισχυρού κινήτρου, έχει υπέρ του και την παράδοση. Ο Σέρβος μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Ρουντ, χωρίς να χάσει σετ.

Ο Τζόκοβιτς αν κατακτήσει το τρόπαιο επιστρέφει και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης εκτοπίζοντας τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Σέρβος μετράει 20 διαδοχικές νίκες σε Grand Slam αφού είχε κατακτήσει και το Australian Open στον τελικό κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπάς.

Ο Τζόκοβιτς κυνηγά το τρίτο του τρόπαιο στο Παρίσι. Αν κατακτήσει το Roland Garros, τότε θα μπει στην κουβέντα και το Calendar Slam αφού ακολουθεί το Wimbledon, που ο Σέρβος είναι μεγάλο φαβορί.

Ο Τζόκοβιτς, βέβαια, δεν παίζει μόνος του. Ο Κάσπερ Ρουντ έφτασε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Roland Garros. Ο Νορβηγός πέρσι ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ, που έφτασε τους 22 τίτλους Grand Slam στην καριέρα του και τους 14 στο Παρίσι.

«Θα είναι πολύ δύσκολο, σίγουρα. Θα πάει για το 23ο Grand Slam του, ενώ εγώ πάω για το πρώτο. Θα προσπαθήσω απλά να παίξω χωρίς πίεση και να το απολαύσω. Αυτή ήταν η νοοτροπία που είχα και πέρσι, αν και δεν μου βγήκε σε καλό. Θα ήθελα να τα πάω καλύτερα φέτος, θα δούμε αν με έκαναν καλύτερο οι δυο τελικοί πέρσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον τελικό, όταν ξεκινούσε το τουρνουά δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Ο αγώνας με τον Τζόκοβιτς θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς», ανέφερε ο Κάσπερ Ρουντ για τον τελικό του Roland Garros.

Ο σπουδαίος αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.