«Αγκαλιά» και με Κίκε Σαβέριο ο Άρης
i

© Getty Images

«Αγκαλιά» και με Κίκε Σαβέριο ο Άρης

Αλέξης Σαββόπουλος 08:00 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:19 - 27.06.2023

Συμφωνία του Άρη με τον 24χρονο αριστερό εξτρέμ με καταγωγή από το Εκουαδόρ και τελευταία ομάδα την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Τα μεταγραφικά χτυπήματα για τον Άρη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μετά τους Πάβιτσιτς, Ματαρίτα, Φατόρε και Χουτεσιώτη, την προφορική συμφωνία με Αηδόνη, Μενέντες και Ζαγαρίτη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, ήρθε σε συμφωνία με τον Κίκε Σαβέριο που αγωνίζεται στο αριστερό φτερό της επίθεσης, στα πλαίσια της επιβεβλημένης ενίσχυσης στα άκρα της επίθεσης.

Ο Javier Enrique "Kike" Delgado Saverio, όπως είναι το πλήρες όνομά του είναι γεννημένος στην Ιταλία στις 19 Ιουνίου του 1999 και οι γονείς του έχουν καταγωγή από το Εκουαδόρ. Για αυτό το λόγο ο Σα-βέριο έχει και τριπλή υπηκοότητα. Ιταλική, του Εκουαδόρ αλλά και ισπανική αφού από μικρή ηλικία μετακόμισε στην Ισπανία. Αρχικά εντάχτηκε στις Ακαδημίες της Κορνελιά πριν περάσει τις πύλες της περίφημης Λα Μασιά της Μπαρτσελονα το 2015 σε ηλικία 16 ετών

Τον Ιούλιο του 2018, ανανέωσε το συμβόλαιο του ως το 2020, με ρήτρα αγοράς 50 εκ. Προβιβάστηκε αμέσως στη 2η ομάδα των μπλαουγκράνα στη Segunda División B και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 26 Αυγούστου σε ένα ματς με την Αλκογιανο μπαίνοντας ως αλλαγή. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 29 Σεπτεμβρίου του 2018, αλλά τον Οκτώβριο τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι και έμεινε τέσσερις μήνες εκτός. Από την Μπαρτσελόνα έφυγε το καλοκαίρι του 2020 με συνολική επίδοση 40 συμμετοχές και επτά γκολ.

Υπέγραψε για τρία χρόνια στην Οσασούνα και αρχικά εντάχθηκε στην 2η ομάδα που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Οσασούνα το έκανε τον Δεκέμβριο του 2020 σε ένα ματς κυπέλλου κόντρα στην UD Tomares. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Ανδόρρα τον Φεβρουάριο του 2021, ως το τέλος της σεζόν, αγωνιζόμενος πάλι στην 3η κατηγορία(12 παιχνίδια και ένα γκολ). Επέστρεφε και δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Πονφεραντίνα, στην Segunda División. Έκανε μια γεμάτη σεζόν με 31 παιχνίδια και ένα γκολ αλλά ένας τραυματισμός στον Αχίλλειο τένοντα τον Μαΐο τον έθεσε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς μετακόμισε στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5 ετών. Έκανε 15 παιχνίδια με δυο γκολ πριν μείνει ελευθερος προκειμένου να συνεχίζει την καριέρα του στον Άρη.

Έχει μια συμμετοχή με την Κ19 της Ισπανίας ενώ έχει κληθεί και στην Κ20 του Εκουαδόρ δίχως να κάνει όμως συμμετοχή.