Σαμόρα όπως λέμε Πάλμα

Αλβάρο Ζαμόρα

i

©instagram/z1m0ra

Σαμόρα όπως λέμε Πάλμα

Αλέξης Σαββόπουλος 10:12 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 14.07.2023

Οι ομοιότητες των δυο ποδοσφαιριστών απο την Κεντρική Αμερική και η… φλέβα χρυσού που ελπίζει να έχει χτυπησει και πάλι ο Αρης.

Ο Αρης κατάφερε τελικά μετά απο αρκετά μεγάλη προσπάθεια να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον ταλαντούχο Αλβαρο Σαμόρα από την Σαρπρίσα. Εναν ποδοσφαιριστή που έχει αρκετές ομοιότητες με την περίπτωση του Λούις Πάλμα και στον Αρη ελπίζουν να έχει και την ανάλογη εξέλιξη και να αποκομίσουν κάποια στιγμή οικονομικά οφέλη. Όπως και ο Πάλμα, έτσι και ο Σαμόρα, θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τον Αρη. Η διάρκεια ήταν 4,5 χρόνια για τον Πάλμα που είχε έρθει Γενάρη, πέντε θα είναι του Σαμόρα.

Και οι δυο… ήρθαν σχεδόν απο το πουθενά απο χώρες της Κεντρικής Αμερικής, απο άγνωστες και μικρές ομάδες της πατρίδας τους, χάρη στο σκάουτινγκ που έχει αναπτύξει ο Αρης εκεί. Η δημιουργία υπεραξίας είναι ο βασικός λόγος στον οποίο επενδύουν οι κιτρινόμαυροι αφού στο πρόσωπο του διεθνή με την Κόστα Ρίκα, Σαμόρα, βλέπουν ένα ιδιαίτερα εξελίξιμο παίκτη. 

Ένα προτζεκτ, στην ουσία, όπως ήταν και ο Πάλμα, που ενάμιση χρόνο μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί στο πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του club. Είναι νεαρός, μόλις 20 ετών, παίζει σε αρκετές θέσεις, έχει αυξημένο κίνητρο βγαίνοντας από την πατρίδα του και την ευκαιρία να… ανθίσει σε ένα πιο επαγγελματικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το deal με την ομάδα του Σαμόρα, θυμίζει το αντίστοιχο του Πάλμα με την Βίντα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην πατρίδα του και το tweet του Κέβιν Χιμένεζ που ήταν ο πρώτος που είχε ανακινήσει το θέμα και τον περασμένο Γενάρη, ο Αρης θα έχει το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη και το υπόλοιπο 40% παραμένει στην πρώην -πλέον- ομάδα του. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον Πάλμα αφού η ομάδα του έχει κρατήσει και αυτή ένα ποσοστό.