Αρης: Ζήτημα ωρών η ενεργοποίηση του «μπαμ» με Κάρλσον

Κάρλσον

i

© Photo by Nils Petter Nilsson/Getty Images

Αρης: Ζήτημα ωρών η ενεργοποίηση του «μπαμ» με Κάρλσον

Αλέξης Σαββόπουλος 19:30 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 08.07.2023

Μια ανάσα απο την οριστική συμφωνία με τον Σουηδό εξτρέμ και την ιαπωνική Ουράβα, βρίσκεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έτοιμος να πυροδοτήσει μια ακόμη βόμβα, ίσως τη μεγαλύτερη τη φετινή μεταγραφική περίοδο βρίσκεται ο Άρης. Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες τόσο με τον 29χρονο Σουηδό όσο και την Ουράβα στην οποία ανήκει ως τον Δεκέμβριο του 2024, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει κυριολεκτικά μια ανάσα απο την οριστική συμφωνία που θα φέρει τον Κάρλσον στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να γίνει μια οικονομική υπέρβαση αφού ο Σουηδός είναι ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι και οι απολαβές του θα είναι οι υψηλότερες που θα έχει τη νέα σεζόν το κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τον Θόδωρο Καρυπίδη επέμεναν πολύ το τελευταίο διάστημα αφού θεωρούν τον Κάρλσον ένα ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη μεσοεπιθετικά αφού είναι ακραίος που και σκοράρει και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. 

Το ακόμη πιο σημαντικό, εν όψει των ευρωπαικών υποχρεώσεων του Άρη στις 27/7 είναι ότι ο Σουηδός είναι σε φουλ φόρμα αφού το πρωτάθλημα στην Ιαπωνία είναι σε εξέλιξη. Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί στα τέσσερα τελυταία ματς αφού ζήτησε να φύγει, αλλά ήταν ενεργός ως τις 18 Ιουνίου που πραγματοποίησε την τελευταία του συμμετοχή. Λόγω της διαφοράς της ώρας με την χώρα του ανατέλοντος Ηλίου, η οριστική συμφωνία θα επιτευχθεί λογικά αύριο.

Ο Σουηδός ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Γκέτεμποργκ και έφτασε ως την 1η ομάδα, μετρώντας 36 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον αγγλικών συλλόγων και τον Ιούλιο του 2013 η Σάντερλαντ αγόρασε τα δικαιώματα του έναντι 1.75 εκατομμυρίων ευρώ. Έκανε μόλις μια συμμετοχή για να δοθεί δανεικός στην Κιλμάρνοκ. Και εκεί έπαιξε λίγο (τέσσερις συμμετοχές). Πήγε στη Δανία και στη Νόρτζελαντ και αναγεννήθηκε αγωνιστικά. Σε δυο σεζόν έπαιξε σε 49 αγώνες έχοντας πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ. Τον Ιούλιο του 2016 τον αγόρασε η Νόρκεπινγκ με την οποία έβαλε 22 γκολ σε 86 παιχνίδια, αναγκάζοντας την Σπάρτα Πράγας να πληρώσει 1,65 εκ για αν τον πάρει τον Γενάρη του 2019.

Έμεινε τρία χρόνια στην Τσεχία πετυχαίνοντας 26 γκολ σε 96 ματς για να έρθει τον Ιανουάριο του 2022 η μετακόμιση στην Ιαπωνία και την Ουράβα που πλήρωσε 1.000.000 ευρώ. Στην ιαπωνική Ουράβα έχει αγωνιστεί σε 46 αγώνες, σημείωσε 13 γκολ (εκ των οποίων τα οκτώ στη σεζόν που πέρασε). Ο Κάρλσον έχει περάσει απ’ όλες τις εθνικές ομάδες της Σουηδίας (U17, U18, U19, U21) κι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον Γενάρη του 2017 σε φιλικό παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού.