Άρης: Στο κάδρο η ρεβάνς με Αραράτ- Πιθανές αλλαγές στην ενδεκάδα

Άρης

i

© Intime

Άρης: Στο κάδρο η ρεβάνς με Αραράτ- Πιθανές αλλαγές στην ενδεκάδα

Το πρώτο ματς στο Ερεβάν, έδειξε αδυναμίες που επιβάλλουν αλλαγές σε αγωνιστική προσέγγιση αλλά πιθανόν και σε πρόσωπα της ενδεκάδας. Ποιες οι σκέψεις.

Η επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα το απόγευμα για τους ποδοσφαιριστές του Αρη θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της μίνι προετοιμασίας για τον επαναληπτικό με την Αραράτ την ερχόμενη Πέμπτη. Το πρώτο παιχνίδι στην Αρμενία φανέρωσε αρκετές ανορθογραφίες, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο και στο σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δυο αγώνων, θα γίνει προσπάθεια να διορθωθούν κάποια πράγματα.

Θαύματα προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν σε πέντε προπονήσεις αλλά μπαίνουν ζητήματα στην εξίσωση, όπως οι αλλαγές σε κάποια πρόσωπα και φυσικά στην προσέγγιση της αναμέτρησης. Πλέον,το τεχνικό τιμ έχει ένα 90λεπτο δείγμα γραφής, που προσφέρεται για ανάλυση, τόσο για την δυναμικότητα και την αντιμετώπιση της Αραράτ όσο και τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι προβληματισμοί που υπάρχουν αφορούν συγκεκριμένες θέσεις αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο “έξι” για παράδειγμα, η εικόνα του Ζουλ ήταν μέτρια στην Αρμενία αλλά δεν παύει να ήταν μόλις το πρώτο του επίσημο παιχνίδι και ασφαλώς πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου. Δεν παύει όμως ο Τερζής να επεξεργάζεται και τις εναλλακτικές. Ποιές μπορεί να είναι αυτές; Ο επόμενος κλασικός αμυντικός χαφ, ο Ντουκουρέ, δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαική λίστα. Αρα αν θελήσει ο προπονητής του Αρη να προχωρήσει σε αλλαγή, μια επιλογή θα ήταν ο Τζούρασεκ. Ο Κροάτης όμως δεν είναι ο κλασικός… κόφτης. Επομένως αν επιλεγεί ίσως χρειαστεί και αλλαγή σχηματισμού με ένα δεύτερο χαφ στο πλευρό του. Θα δείξει…

Το ενθαρρυντικό δείγμα γραφής του Μορόν, ίσως βάλει σε σκέψεις για την χρησιμοποίησή του ως βασικό στο Κλεάνθης Βικελίδης, παρότι δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος. Η διαθεση που έβγαλε στο χορτάρι, οι κινήσεις του και οι δυο ευκαιρίες που δημιούργησε ουσιαστικά μόνος του στην Αρμενία, δεν αποκλείεται να του δώσου φανέλα βασικού αντί του… φλάτ για ένα ακόμη παιχνίδι Γκρέι. Από εκεί και πέρα, ναι μεν υπάρχει προβληματισμός για την εμφάνιση του Πάλμα αλλά θεωρείται απίθανο να μείνει στον πάγκο. Το πιθανότερο είναι να γίνει μια ακόμη κουβέντα μαζι του, είτε από τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα είτε απο τον ίδιο τον Θόδωρο Καρυπίδη.