Πάλμα: Σύνεση και διαχείριση

Λουίς Πάλμα

i

©intime

Πάλμα: Σύνεση και διαχείριση

Η ειδική μεταχείριση που χρειαζεται ο 23χρονος παίκτης και η ανάγκη να συμμετέχει περισσότερο στο ομαδικό τακτικό κομμάτι.

Στο παιχνίδι με την Αραράτ, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λούις Πάλμα, εμφάνισε κραυγαλέα δείγματα αγωνιστικής απειθαρχίας. Έλλειψη διάθεσης να υπηρετήσει το ομαδικό τακτικό πλάνο, υποπίπτοντας σε λάθη που κόστισαν στην ομάδα του (όπως στο γκολ της ομάδας από την Αρμενία). Είναι καιρό τώρα που ο 23χρονος από τις Ονδούρες μοιάζει να ισορροπεί επικίνδυνα σε ένα τεντωμένο σκοινί, μεταξύ του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του και της κατάχρησής του εις βάρος πολλές φορές της ομάδας.

Ο Άρης έδωσε δικαιώματα αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του
CONFERENCE LEAGUE

20:00 - 27.07.2023

Ο Άρης έδωσε δικαιώματα αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του

Ο Άρης φανερά ανέτοιμος, έβγαλε αδυναμίες στο Γερεβάν και πρέπει να αισθάνεται τυχερός που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το 1-1 που του δίνει το πλεονέκτημα για την πρόκριση απέναντι στην Αραράτ εφόσον εκμεταλλευτεί την έδρα του. Σκόρερ του Άρη ο Πάλμα, ήρωας ο Κουέστα..

Είναι πλέον προφανές ότι το μυαλό του Πάλμα έχει… χαλάσει και έχει επηρεαστεί από την ακατάσχετη φημολογία των τελευταίων μηνών και τα σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα- ιδίως στην πατρίδα του έχει γίνει το αγαπημένο θέμα- που τον θέλουν να μετακομίζει πότε στη μια και πότε στην άλλη ομάδα του πλανήτη. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν είναι εύκολο για ένα 23χρονο παιδί που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, να διαχειριστεί όλη αυτή τη δημοσιότητα. Τον χορό εκατομμυρίων γύρω από το όνομά του. Δεν θέλει και πολύ να.. ξεφύγεις. Να πιστέψεις ότι είσαι πιο πάνω από την ομάδα και ότι όλα περιστρέφονται γύρω από σένα.

Σαμόρα όπως λέμε Πάλμα
ΑΡΗΣ

10:12 - 09.07.2023

Σαμόρα όπως λέμε Πάλμα

Οι ομοιότητες των δυο ποδοσφαιριστών απο την Κεντρική Αμερική και η… φλέβα χρυσού που ελπίζει να έχει χτυπησει και πάλι ο Αρης.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει εσχάτως με το μεγάλο αστέρι του Άρη που επιδίδεται όλο και πιο συχνά σε μια υπέρμετρη επίδειξη των ατομικών του ικανοτήτων. Πολλές φορές παρασυρόμενος από την ανάγκη του να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί το επιθετικό βαρόμετρο του Άρη. Ότι από τα πόδια του θα προκύψει ό, τι καλό συμβαίνει από τη μέση και μπροστά. Και μπορεί όντως σε μεγάλο βαθμό να είναι και έτσι, όμως ο Πάλμα το κάνει με τον λάθος τρόπο, παρεξηγώντας τον ρόλο του.

Δεν ξέρω αν όλο αυτό συμβαίνει γιατί αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση ο ίδιος, ή γιατί επιδιώκει με κάθε τρόπο να δείξει σε όλους ότι θέλει να πάρει μεταγραφή. Μπορεί να είναι και μια ενδιάμεση κατάσταση.

Το θέμα είναι ότι όσο παραμένει στο ρόστερ, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να μπει σε ένα αγωνιστικό καλούπι και να παραμείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του Άρη, στον οποίο η παρουσία του είναι πολύτιμη. Η περίπτωση του 23χρονου σούπερ ταλαντούχου ποδοσφαιριστή απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς ώστε να μην χαθεί στη… μετάφραση και να συνεχίζει να δημιουργεί υπεραξία, αφού αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο πρότζεκτ του club.

Η υπόθεση του Πάλμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μην εξελιχθεί σε μια win - win περίπτωση για τον ποδοσφαιριστή και το κλαμπ. Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και οι προοπτικές για κάτι τέτοιο.