Άρης: Τρεις φορές την… πάτησε, όχι και τέταρτη
i

©arisfc

Άρης: Τρεις φορές την… πάτησε, όχι και τέταρτη

Η ανάγκη που έχει ο Άρης να βελτιώσει την επίδοσή του κάθε φορά που το πρώτο ματς γίνεται μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Τι διδάσκει η προϊστορία των αγώνων με Μόλντε, Αστάνα και Μακάμπι Τελ Α Α-βίβ.

Το αποψινό με την Αραράτ θα είναι το 74ο παιχνίδι του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το μακρινό 1964 ως σήμερα. Οι κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν για 5η διαδοχική σεζόν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο με την ελπίδα να το… σφραγίσουν σε αρκετές χώρες και η διαδρομή να μην είναι σύντομη, όπως συνήθως συμβαίνει από το 2019 και εντεύθεν, που η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έβαλε εκ νέου το ευρωπαϊκό της κοστούμι.

Απίθανο: Αρμένιος δημοσιογράφος πήγε στη συνέντευξη Τύπου με μπλούζα ΠΑΟΚ και τον πέταξαν έξω
CONFERENCE LEAGUE

17:05 - 26.07.2023

Απίθανο: Αρμένιος δημοσιογράφος πήγε στη συνέντευξη Τύπου με μπλούζα ΠΑΟΚ και τον πέταξαν έξω

Όρεξη για... πικάρισμα είχε ένας δημοσιογράφος από την Αρμενία, καθώς εμφανίστηκε με εμφάνιση και καπέλο του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου του Άρη εν όψει του αγώνα με την Αραράτ Αρμένια.

Για να συμβεί αυτό, ο Άρης θα πρέπει να βρει το αντίδοτο στα εκτός έδρας παιχνίδια, ειδικά όταν αυτά είναι εκτός έδρας, είτε μιλάμε για τον δεύτερο ή τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης στην οποία παίρνει μέρος. Τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, ο Άρης υπέστη ήττες μακριά από το Βικελίδης που αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο παρά την τιτάνια προσπάθεια για ανατροπή στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης. Στο Μόλντε το 2019 εκείνο το 3-0 από τους νορβηγούς, φάνταζε βουνό. Ανήμερα του 15αύγουστου, ο Άρης παραλίγο να κάνει μια επική ανατροπή, αφού ισοφάρισε το 3-0 του πρώτου αγώνα αλλά δέχθηκε ένα γκολ στην παράταση και αποκλείστηκε. Δυο χρόνια αργότερα το 2-0 από την Αστάνα στο Νουρ Σουλτάν, ήταν και πάλι μοιραίο, παρότι στον επαναληπτικό, οι κιτρινόμαυροι οδήγησαν το ματς στην παράταση και δέχθηκαν ένα γκολ… μαχαιριά στο 120΄. Το κερασάκι μπήκε πέρσι στα παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Α Αβίβ. Η ήττα με 2-0 στο Ισραήλ με κακή εμφάνιση, ψαλίδισε και πάλι τις ελπίδες από τον πρώτο αγώνα. Ο Άρης το πάλεψε στον επαναληπτικό, κέρδισε με 2-1 αλλά η ζημιά είχε γίνει ξανά στο πρώτο παιχνίδι.

Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει ο Άρης για να μην βάζει δύσκολα στον εαυτό του στον επαναληπτικό, και να καλείται να κάνει υπερβάσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο. Το πάθημα να έχει γίνει μάθημα, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Τερζής στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ζητώντας την προσοχή των παικτών του.