Άρης: Οι τρεις παίκτες που παίρνουν το ευρωπαϊκό βάπτισμα του πυρός
i

©arisfc

Άρης: Οι τρεις παίκτες που παίρνουν το ευρωπαϊκό βάπτισμα του πυρός

Αλέξης Σαββόπουλος 08:30 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 27.07.2023

Η "παλιοσειρά" Νταρίντα, οι έμπειροι στην Ευρώπη Πάβισιτς, Τζούρασεκ, Ρουπ, Μορόν και οι πρωτάρηδες Ματαρίτα, Ζουλ και Μενέντες.

Τρεις ποδοσφαιριστές του Άρη που αναμένεται σήμερα να βρεθούν στο βασικό σχήμα, θα κάνουν διπλό… ντεμπούτο. Η αναμέτρηση με την Αραράτ δεν θα είναι μόνο η πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη αλλά και η παρθενική τους σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Ο λόγος για τρεις από τις καλοκαιρινές μεταγραφές των κιτρινόμαυρων, τους Μενέντες, Ματαρίτα και Ζουλ που δεν έχουν πρότερη ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς ο μεν αργεντινός εξτρέμ έχει αγωνιστεί μόνο σε ομάδες της πατρίδας του καθώς και στο MLS, ο διεθνής Κοσταρικανός πλάγιος μπακ, παρότι πριν έρθει στον Άρη, αγωνίστηκε στη Ντνίπρο, δεν πρόλαβε να αγωνιστεί στην Ευρώπη ενώ ο Καμερουνέζος, αν αγωνιζόταν στην Ευρώπη, στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Γκόρνικ και στην Ισπανία με την Αλμπαθέτε και την Μούρθια, μόνο με τον Άρη θα του δοθεί η ευκαιρία να πάρει το ευρωπαϊκό βάπτισμα του πυρός. Εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώsεις, αλλά μόνο σε επίπεδο Youth League, έχει και ο Κίκε Σαβέριο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Όλοι οι υπόλοιποι που θα χρησιμοποιήσει ο Τόλης Τερζής έχουν τις ευρωπαϊκές τους εμπειρίες. Ο Τζούρασεκ για παράδειγμα, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με την Σαχτάρ, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα, ενώ ο συμπατριώτης του Πάβισιτς είναι από τους πιο έμπειρους αφού έχει καταφέρει να αγωνιστεί και στις τρεις διοργανώσεις με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ριέκα και Κόνιασπορ), πραγματοποιώντας 32 συμμετοχές με δυο γκολ. Έξι συμμετοχές μετράει και ο Ρουπ, αλλά την 1η του με τον Άρη, αφού οι προηγούμενες ήταν με Χοφενχάιμ και Γκλάντμπαχ.

Έστω και αργά και πιο συγκεκριμένα την περασμένη σεζόν με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην Ευρώπη και ο Φεράρι. Έξι συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ μετράει με την Μπέτις ο Λόρεν Μορόν, ενώ αρκετά έμπειρος θεωρείται και ο Κάρλσον που έχει πραγματοποιήσει 17 παιχνίδια με Νόρκεπινγκ και Σπάρτα Πράγας, σημειώνοντας και τρία γκολ.

Βετεράνος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι τυχαία, είναι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα που θα κάνει σήμερα την 36η εμφάνισή του, την 1η του μάλιστα στο conference, αφού οι προηγούμενες 35 ήταν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα με Πλζεν, Φράιμπουργκ και Χέρτα. Στα παιχνίδια με την Αραράτ μάλιστα, ο έμπειρος Τσέχος θα ψάξει το έβδομο γκολ του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, με τη φανέλα του Άρη έκαναν τις πρώτες τους ευρωπαϊκές εμφανίσεις Γκρέι, Οντουμπάτζο, Ντουκουρέ και Εμπακατά, κάτι που είχε συμβεί στο παρελθόν και με τους Κουέστα και Φαμπιάνο. Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Χουτεσιώτης που μπορεί κι αυτός να μην έχει ακόμη πάρει χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στον πάγκο του Ολυμπιακού (11 φορές για την ακρίβεια).