Τερζής: «Να βάλουμε βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι»
i

©arisfc

Τερζής: «Να βάλουμε βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι»

Αλέξης Σαββόπουλος 16:01 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 26.07.2023

Νίκη με καλή εμφάνιση και απόλυτη συγκέντρωση ζήτησε από τους παίκτες του εν όψει του αυριανού αγώνα ο προπονητής του Άρη στη συνέντευξη τύπου.

«Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Δουλεύουμε περίπου 1,5 μήνα και έχουμε φτάσει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, προσθέτοντας και αρκετά νέα πρόσωπα. Κάτι που είπα στους παίκτες είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Αρης χάνει τις προκρίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μιλήσαμε με τα παιδιά και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Θέλουμε νίκη με καλή εμφάνιση, να βάλουμε τις βάσεις από αύριο, ώστε να πάμε ήρεμα την επόμενη εβδομάδα για τον δεύτερο αγώνα στο γήπεδό μας, μαζί με τον κόσμο μας».

Για το σκάουτινγκ της Αραράτ και τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του αναφέρθηκε στην επιθετική γραμμή της αντιπάλου του Άρη: «Έχουμε δει τον αντίπαλό μας στα δυο παιχνίδια με την Εγνατία, εκεί εστιάσαμε. Έχουν μεγάλη ταχύτητα μπροστά, έχουν 3-4 πολύ γρήγορους παίκτες στην επίθεση που θέλουν προσοχή».

Όπως ήταν λογικό, ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε και για την απόφασή του να… κόψει από την ευρωπαϊκή λίστα τον νεαρό Αηδόνη παρότι δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος στόπερ, πλην του Φαμπιάνο: «Ο Αηδόνης είναι μια επένδυση για το μέλλον και έχει πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσει, κάτι που το έχουμε συζητήσει. Άλλωστε έπαιξε σε όλα τα φιλικά, αλλά όπως ξέρετε είναι άλλο το φιλικό και άλλο το επίσημο τέτοιου επιπέδου στο οποίο κρίνεται μια πρόκριση. Θα πάρει τις ευκαιρίες του όταν βελτιωθεί. Επιλέγουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι να πάμε με την εμπειρία και την ταχύτητα»

Σε ερώτηση από Αρμένιο δημοσιογράφο για το γεγονός ότι στην αποστολή βρίσκονται μόλις τέσσερις Έλληνες παίκτες ο προπονητής του Άρη είπε: «Είναι μια επιλογή του club τα τελευταία χρόνια να έχει πολλούς ξένους παίκτες, και το κάναμε κουβέντα με τον νέο τεχνικό διευθυντή, στη λογική να ενισχύουμε το ελληνικό στοιχείο. Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει ακόμη

Σε ερώτηση αν φοβάται μήπως οι παίκτες του υποτιμήσουν την Αραράτ, ο Τερζής ήταν απόλυτος: «Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, έχουμε κάνει πολλές κουβέντες με τους παίκτες, τόσο εγώ όσο και ο τιμ μάνατζερ, ο Γιώργος Γκουγκουλιάς, γιατί την έχουμε… πατήσει τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκονται στο 100% της συγκέντρωσής τους και θα το δείτε αύριο στον αγώνα»

Τέλος παραδέχθηκε ότι η βάση της ενδεκάδας αύριο θα είναι ο περσινός κορμός: «Οι περισσότεροι θα είναι από τους περσινούς, και οι υπόλοιποι θα είναι αυτοί που έχουν περισσότερο χρόνο μαζί μας και γνωρίζουν τι θέλουμε. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας και ανάλογα θα πρέπει να βοηθήσουμε από τον πάγκο. Από την επόμενη του τραυματισμού του Μπράμπετς είχαμε αποφασίσει για τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει».