Εδώ θα αγωνιστεί ο Άρης με την  Αραράτ
i

©Twitter

Εδώ θα αγωνιστεί ο Άρης με την Αραράτ

Αυτό είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον πρώτο φετινό ευρωπαϊκό αγώνα του Άρη με χωρητικότητας μετά βίας 1500 θεατών.

Ο Άρης εισέρχεται αύριο στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις κόντρα στην Αραράτ Αρμένια στις 18:00. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ένα γήπεδο που με μια πρώτη ματιά παραπέμπει περισσότερο σε… προπονητικό κέντρο. Πρόκειται για το Yerevan Football Academy Stadium, ένα γήπεδο μόλις 1.428 θεατών που βρίσκεται μάλιστα 1000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και αυτός είναι ένας λόγος που η αποστολή των κιτρινόμαυρων μετέβη στο Γερεβάν από τη Δευτέρα. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι η διοίκηση της Αραράτ αποφάσισε να επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο σε όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Το γήπεδο άνοιξε επίσημα στις 29 Απριλίου 2013 από τον Δήμαρχο του Ερεβάν Ταρόν Μαργαριάν, ωστόσο, ο πρώτος επίσημος αγώνας στο γήπεδο έγινε νωρίτερα στις 13 Απριλίου 2013, μεταξύ της FC Pyunik και της FC Banants στο πλαίσιο της Αρμενικής Πρέμιερ Λιγκ. Ο αγώνας έληξε με αποτέλεσμα 4-0, υπέρ της Πιούνικ. Το στάδιο λειτούργησε ως έδρα της Αρμενικής ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ Πιούνικ μεταξύ 2013 και 2017.

Το στάδιο είναι μέρος του Τεχνικού Κέντρου-Ακαδημίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας, το οποίο άνοιξε επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 2010 από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί. Το κέντρο φιλοξενεί το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου, 9 γήπεδα προπόνησης ποδοσφαίρου (8 φυσικά και 1 τεχνητό), 4 υπαίθρια γήπεδα τένις, μια εσωτερική αθλητική αίθουσα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο και ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με 49 δωμάτια.