Άρης: Ψήφος εμπιστοσύνης στους… παλιούς
i

©arisfc

Άρης: Ψήφος εμπιστοσύνης στους… παλιούς

Τα πλάνα Τερζή για την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα με την Αραράτ δείχνουν ότι οι οκτώ στους έντεκα θα είναι ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν από την περασμένη σεζόν στην ομάδα.

Οι νέοι είναι ωραίοι αλλά οι και οι παλιοί έχουν τη δική τους χάρη. Ειδικά σε φάσεις που οι νέοι ακόμη δεν έχουν… ξεπεταχτεί και ψάχνουν τις προσαρμογές και τα πατήματά τους σε ένα νέο περιβάλλον, οι παλαιές καραβάνες είναι αυτές που αναλαμβάνουν να σηκώσουν το βάρος. Ο Άρης μπορεί να προχώρησε σε 13 προσθήκες στο ρόστερ στην τρέχουσα μεταγραφική σεζόν, όμως φαίνεται ότι στα πρώτα παιχνίδια στο Conference League, αυτά με την Αραράτ, το βάρος θα το σηκώσουν οι παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από το περσινό ρόστερ. Σαν να λέμε αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται ο Τερζής.

Όπως φάνηκε από τις δοκιμές του Έλληνα τεχνικού τις τελευταίες μέρες, οι οκτώ από τους 11 στο βασικό σχήμα θα είναι παίκτες που έχουν παίξει μαζί και την περασμένη σεζόν. Με προφανή στόχο να έχει το γκρουπ μια ομοιογένεια και να γίνει πιο εύκολα η προσαρμογή των νέων παικτών στην ενδεκάδα. Η επιλογή αυτή προκρίνεται και για ακόμη ένα λόγο. Κάποιοι από τους νέους παίκτες δεν έχουν ακόμη πολλές προπονήσεις στα πόδια τους (ειδικά ο Μορόν) ενώ κάποιοι άλλοι όπως οι δυο Κροάτες (Τζούρασεκ και Πάβισιτς) θέλουν λίγο χρόνο ακόμη.

Στην άμυνα οι τέσσερις από τους πέντε θα είναι γνώριμοι από την περασμένη σεζόν. Κουέστα στο τέρμα, Εμπακατά στο δεξί άκρο, Φαμπιάνο με Οντουμπάτζο στόπερ και τον Ματαρίτα μοναδικό νέο πρόσωπο στο αριστερό άκρο.

Στα χαφ, ελλείψει Ντουκουρέ, στο έξι θα αγωνιστεί ο Ζουλ με τις δυο Διόσκουρους μπροστά του, Νταρίντα και Ρουπ. Στην επίθεση ο Άρης θα στηριχτεί στον περσινό του φορ, τον Αντρε Γκρέι αφού ο Μορόν είναι ακόμη ανέτοιμος και φυσικά τον Πάλμα στο ένα… φτερό. Μοναδικό νέο πρόσωπο θα έχουμε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης με τον Μενέντες να έχει ένα προβάδισμα έναντι του Κάρλσον που όμως έχει κι αυτός τις πιθανότητές του.