Τι έκαναν οι ελληνικές ομάδες στην περσινή τους ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

i

© Intime

Τι έκαναν οι ελληνικές ομάδες στην περσινή τους ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:05 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 24.07.2023

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης σε πρώτο πλάνο αλλά και οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός ετοιμάζονται για το πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς και το Sportal θυμάται τι έκαναν πέρσι οι ελληνικές ομάδες στην ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα.

Το ρολόι πλέον μετράει αντίστροφα για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των ελληνικών ομάδων. 

Αρχικά, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ντνίπρο-1 στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας, στο Κόσιτσε της Σλοβακίας (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία) στις 25 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο την 1η Αυγούστου. 

Το δύσκολο ξεκίνημα στην Τσεχία

Την περσινή σεζόν, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε την χρονιά με σκληρό τρόπο στην Τσεχία. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τη Σλάβια Πράγας σε ένα ματς όπου πλήρωσε κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα του αλλά είδε και τον διαιτητή στο πρώτο 45λεπτο να τον αφήνει αναίτια με δέκα παίκτες. Στη ρεβάνς, το «τριφύλλι» αν και έδειξε αποφασισμένο για την ανατροπή στάθηκε άτυχο (1-1), με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, με την κλήρωση των «πρασίνων» έγινε γνωστός και ο πιθανός αντίπαλος του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από το ζευγάρι Σερβέτ – Γκενκ. Το πρώτο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (17/8).

Η «ψυχρολουσία» στο 92΄

Για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα. Μπορεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να είχε «αγκαλιάσει» τη νίκη χάρη στο γκολ του Ζινκερνάγκελ, όμως το τυχερό τέρμα του Χαζίζα στο 92ο λεπτό, διαμόρφωσε το 1-1. Στη ρεβάνς του «Γ.Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα (0-4) σε μία εφιαλτική βραδιά για τον σύλλογο, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσουν τα αστέρια νωρίς.

Όσον αφορά στις ομάδες της Θεσσαλονίκης οι οποίες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ από το Ισραήλ, με τον ΠΑΟΚ να είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο έχει οριστεί τις 27 Ιουλίου, και θα γίνει στην Τούμπα και τη ρεβάνς να προγραμματίζεται για τις 3 Αυγούστου.

Από την άλλη, ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με την Αραράτ (Αρμενία). Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας στις 27 Ιουλίου και ο δεύτερος στο Κλεάνθης Βικελίδης, στις 3 του Αυγούστου.

Το εύκολο εμπόδιο της Γκόμελ

Στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς την περσινή σεζόν, ο εντυπωσιακός Άρης σκόρπισε με 5-1 τη Γκόμελ και «κλείδωσε» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς. Στη ρεβάνς, οι «κιτρινόμαυροι» τσέκαραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Conference, επικρατώντας με 2-1.

Η οδυνηρή πρεμιέρα στη Βουλγαρία

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2021-22, είναι από αυτά που θέλει να διαγράψει από την μνήμη του. Ο νέος σε πρόσωπα και ηλικία «Δικέφαλος» δέχθηκε ένα απίστευτο χαστούκι στη Σόφια από την παθιασμένη Λέφσκι (2-0). Η ήττα σε αυτό το ματς σε συνδυασμό με το 1-1 στη ρεβάνς της Τούμπας, «πέταξαν» την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο.

Τέλος, η ΑΕΚ περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. 

Την περσινή σεζόν, η Ένωση δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο στα play offs της Super League τη σεζόν 2021/22.