Το φετινό καλοκαιρινό επίτευγμα του Άρη και ο… τυχερός Τερζής

Τερζής - Παλίκουτσα - Γκουγκουλιάς

i

©INTIME

Το φετινό καλοκαιρινό επίτευγμα του Άρη και ο… τυχερός Τερζής

Αλέξης Σαββόπουλος 10:21 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 15.07.2023

Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ολοκληρώσει το 80% του ρόστερ της στα μέσα Ιουλίου. Το βάρος πλέον πέφτει στον Έλληνα τεχνικό για το μοντάρισμα με φόντο τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Με την απόκτηση του Λόρεν Μορόν ο Άρης έφτασε σε ένα σημείο που μπορεί να θεωρεί, ότι μέσα Ιουλίου, έχει καλύψει σε ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό τα κενά που δημιούργησαν οι αποχωρήσεις και η συνειδητή επιλογή του club για αναδιαμόρφωση του ρόστερ. 

Έχει προλάβει να κάνει μια ντουζίνα μεταγραφές, σχεδόν σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας (Χουτεσιώτης, Φεράρι, Ματαρίτα, Αηδόνης, Φατόρε, Ζουλ, Τζούρασεκ, Πάβισιτς, Μενέντες, Κάρλσον, Σαβέριο, Σαμόρα και Μορόν) και μπορεί πλέον να συγκεντρωθεί στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται. Θα γίνουν σίγουρα και 1-2 ακόμη προσθήκες, με προτεραιότητα ένας πιο έτοιμος στόπερ που θα πλαισιώσει τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς, αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε πίεση, ούτε βιασύνη.

Υπάρχει η άνεση ο Άρης να ζυγίσει τις επιλογές και τα δεδομένα της αγοράς και να προχωρήσει στα… κερασάκια στην τούρτα, εφόσον ξεκαθαρίσουν κάποιες εκκρεμότητες. Αυτές έχουν να κάνουν με το θέμα του Πάλμα κατά κύριο λόγο και αν τελικά θα παραχωρηθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά και τις αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονται όπως ο Γκρέι και ο Νταμπό. 

Ειδικά αυτοί οι δυο θα απελευθερώσουν 1εκ από το μπάτζετ με τα συμβόλαια που έχουν. Εφόσον βρεθεί πρόταση που να ικανοποιεί το club, ο νεαρός από τις Ονδούρες θα παραχωρηθεί και η λογική λέει ότι θα έρθει κάποιος άλλος στη θέση του. Υπάρχει και η σκέψη να αποκτηθεί ένας παίκτης που να παίζει σε όλο το πλάτος της επίθεσης (έχει βρεθεί μια εξαιρετική περίπτωση)

Να μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από το φορ και ως δεύτερος επιθετικός. Μια πρόκριση στον επόμενο γύρο του Conference League, ίσως δημιουργήσει νέα δεδομένα. Ο Άρης, πριν καν δώσει το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς, θα ξέρει (24/7) τον πιθανό επόμενο αντίπαλό του στον 3ο γύρο που θα είναι, σε περίπτωση πρόκρισης, στους αδύναμους.

Ο Άρης έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό που δεν είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Να έχει σχεδόν ολοκληρώσει το 80% των κινήσεών του 15 Ιουλίου. Από αυτή την άποψη, ο Τερζής θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος και τυχερός γιατί ουδείς από τους προκατόχους του είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. 

Ο Τόλης Τερζής. ©intime

Το βάρος και η ευθύνη πέφτει πλέον πάνω του, ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μια πρώτη μεγάλη πρόκληση. Να επιδιώξει μια καλύτερη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε πρώτη φάση να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αραράτ ή της Εγνάτια. Και φυσικά να έχει έτοιμη την ομάδα σε ένα μήνα και κάτι που ξεκινάει το πρωτάθλημα…