A STATE OF MIND: Μια ιστορία από τη Βαρκελώνη - «Όταν Σφαιρόπουλος και Μπαρτζώκας αποφόρτισαν τον Ολυμπιακό»

A STATE OF MIND: Μια ιστορία από τη Βαρκελώνη - «Όταν Σφαιρόπουλος και Μπαρτζώκας αποφόρτισαν τον Ολυμπιακό»

Sportal newsroom 16:29 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 17.05.2024

To Sportal σας παρουσιάζει το A STATE OF MIND powered by «Τhe Bostonians». Μία κατάσταση του μυαλού που επαναφέρει στην επιφάνεια ιστορίες της Euroleague από το παρελθόν. Ο Κώστας Σωτηρίου συνεχίζει τις οπτικοακουστικές αφηγήσεις, με μια στιγμή που διαδραματίστηκε το 2015. Αυτό, είναι το δεύτερο από τα έξι βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού το καθένα, σε μία νέα σειρά του Sportal, το A STATE OF MIND powered by «Τhe Bostonians».

Σε έναν κόσμο γεμάτο έντονη δράση σε κάθε επίπεδο και εν προκειμένω στον αθλητισμό και ειδικότητα στη λαμπερή Euroleague, οι αφηγήσεις είναι ικανές να επαναφέρουν μνήμες, εικόνες και πληροφορίες, που ξεχάστηκαν, αλλά δεν έπρεπε να ξεχαστούν.

To Sportal συνεχίζει τις αφηγήσεις στο A STATE OF MIND powered by «Τhe Bostonians», μία κατάσταση ανασυγκρότησης και υπενθύμισης ιστοριών από το παρελθόν -το πρόσφατο και το απώτερο, που όλες έχουν το… νόημά τους. Μνήμες και στιγμές του Κώστα Σωτηρίου, ο οποίος συνεχίζει τις οπτικοακουστικές αφηγήσεις του με μία χαρακτηριστική ιστορία, πριν από 9 χρόνια -περίπου τέτοιον καιρό…

Οι σειρές των ομάδων για τα playoffs της Euroleague έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι σύλλογοι βλέπουν τους κόπους μια σεζόν να περνάνε μέσα από ιδιαίτερα κρίσιμους αγώνες και η ένταση κορυφώνεται.

Μια από τις δουλειές των προπονητών, είναι να προσπαθούν να την αποβάλλουν από τους αθλητές τους. Στο σημερινό βίντεο σας διηγούμαστε πως οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησαν να αποφορτίσουν τις ομάδες τους, πριν από τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα.

Ήταν το 2015 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα για τα playoffs της Euroleague. Οι Καταλανοί ήταν επιβλητικοί στον πρώτο αγώνα και είχαν επικρατήσει με σκορ 73-57. Ο τότε κόουτς της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε την απόφαση οι παίκτες του να μην προπονηθούν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ανάμεσα στα δύο ματς. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στην Μπανταλόνα και τελικά νίκησαν στο δεύτερο ματς με 76-63, παίρνοντας μετά την πρόκριση στο ΣΕΦ.

Το ίδιο έκανε και ο τωρινός προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας. Πριν το πρώτο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν σε γηπεδάκι έξω από τη Βαρκελώνη. Στη συνέχεια έκαναν το break και επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι με 77-75.

Ιστορίες που μας θυμίζουν ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

https://youtube.com/shorts/Qpl6ynUAAug?si=UlZzOi-uWaRfbYS4

Το ίδιο πράγμα μάλιστα είχε κάνει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόσο στο ευρωπαϊκό που είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός το 1997 στη Ρώμη, όσο και σε αυτό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη!