Ξανά στον Πειραιά: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ γυναικών
i

© Intime

Ξανά στον Πειραιά: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ γυναικών

Γιώργος Γαβριλάκης 15:29 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 28.04.2024

Στον πέμπτο τελικό της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση του Παναθηναϊκού, έφθασε στο υπέρ του 61-45 και πήρε για τρίτη διαδοχική χρονιά το πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία πράξη των τελικών της Α1 Γυναικών δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον Παναθηναϊκό να θεωρήσει πως μπορεί να τα καταφέρει. Τον πίεσε ασφυκτικά και τελικά νίκησε, όχι με ιδιαίτερη χάρη, αλλά σίγουρα με ευκολία και σκορ 61-45.

Μετά τις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις στους τελικούς, που εξελίχθηκαν (σχεδόν το σύνολό τους) στο... όριο και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, αυτή τη φορά οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα, επέβαλαν το παιχνίδι τους και πήραν πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Και τα κατάφεραν παρά την απουσία (για ένα ακόμα ματς) της Κριστίν Βίτολα, τον τραυματισμό της Αγγελικής Νικολοπούλου στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά και της Άννας Σπυριδοπούλου, η οποία επίσης χτύπησε κατά τη διάρκεια του αγώνα (στην τέταρτη περίοδο) και αποχώρησε.

Η Μπρουκ Ουίλιαμς ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 16 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός με συλλογική προσπάθεια και στις δύο μεριές του παρκέ έφθασε στην επικράτηση και η φετινή είναι η τρίτη διαδοχική κατάκτηση των «ερυθρολεύκων», που έφθασαν συνολικά τους 8 τίτλους στην ιστορία τους -όσον αφορά στην κορυφαία εγχώρια λίγκα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η νευρικότητα ήταν το χαρακτηριστικό της αναμέτρησης στο ξεκίνημά της, μόνο που ο Ολυμπιακός κατάφερε σιγά σιγά να την ξεπεράσει και όταν βρέθηκε πίσω με 6-4, απάντησε με ένα επιμέρους σκορ 13-0 και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με 17-6. Στο μεσοδιάστημα, ο Παναθηναϊκός για δέκα ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά έμεινε άποντος. Και στην πραγματικότητα δεν ξεπέρασε στιγμή αυτό το... σοκ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε όσες λύσεις χρειάστηκε, παρά τις απουσία της Βίτολα και τον τραυματισμό της Νικολοπούλου, μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό, να εγκλωβίσει τις «πράσινες» με την άμυνά του και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος με 27-14. Κοινώς δέχθηκε από τους φιλοξενούμενες μόλις 6 πόντους στην πρώτη περίοδο και άλλους 8 στη δεύτερη, γεγονός που βοήθησε ιδιαίτερα τις γηπεδούχες που με τη σειρά τους δεν ήταν δα και σε πολύ αποτελεσματική μέρα. Γενικά το παιχνίδι εξελίχθηκε με κάτω του μετρίου επιδόσεις για τον Ολυμπιακό και κάτω από τη... βάση (sic) για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού το προφίλ του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στιγμή. Η τρίτη περίοδος έληξε στο 39-26, ενώ η τέταρτη ξεκίνησε με δύο σερί τρίποντα της Ζαφειρένιας Καρλάφτη που έστειλε τη διαφορά στο +19 (45-26), ενώ έφθασε λίγο αργότερα ακόμα και τους 21 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα και το μόνο που κατάφερε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν απλώς να περιορίσει το μέγεθος της ήττας του. Μείωσε μέχρι και τους 12 πόντους (55-43) και τελική ο θρίαμβος του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ το 61-45.

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 27-14, 39-26, 61-45

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Ουίλιαμς 16 πόντοι (4 κλεψίματα), Σπυριδοπούλου, Σύρρα 2. Νικολοπούλου 6, Καρλάφτη 9 (3/4 τρίποντα), Δίελα 3, Χριστινάκη 11 (3/14 σουτ, 8 ριμπάουντ), Κολλάτου 4, Τόμπιν 10 (10 ριμπάουντ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 8 (2/10 σουτ), Καρακασίδου, Παυλοπούλου 2, Τσβίτκοβιτς 7 (8 ριμπάουντ), Σωτηρίου 3, Αλεξανδρή 5, Τζόουνς 5 (1/13 σουτ, 7 ριμπάουντ), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 15 (7/7 σουτ, 11 ριμπάουντ), Χαιριστανίδου.