ABA League: Έκπληξη με τον MVP της διοργάνωσης!

Λούκα Μπόζιτς

i

KK Zadar/Zvonko Kucelin

ABA League: Έκπληξη με τον MVP της διοργάνωσης!

Sportal newsroom 17:00 - 27.04.2023

Από τη Ζαντάρ προέρχεται ο φετινός MVP της ABA League. Το όνομά του είναι Λούκα Μπόζιτς και συγκέντρωσε το 79% των ψήφων για την ανάδειξη του κορυφαίου της Αδριατικής Λίγκας.

Μπορεί ο Λεσόρ να έχει κάνει εξαιρετική σεζόν με την Παρτίζαν, ο Καμπάτσο να άλλαξε όλη την αγωνιστική εικόνα του Ερυθρού Αστέρα, όμως ο φετινός MVP της ABA League είναι της Ζαντάρ και τον λένε Λούκα Μπόζιτς!

Έκπληξη με τον MVP της φετινής ABA LEague αφού ο Λούκα Μπόζιτς κατάφερε να «κλέψει» τον τίτλο από τους Ματίας Λεσόρ και Φακούντο Καμπάτσο.

Προπονητής της χρονιάς στη Λίγκα Αδριατικής ο Ομπράντοβιτς, καλύτερος αμυντικός ο Λεσόρ
ABA LIGA

14:25 - 26.04.2023

Προπονητής της χρονιάς στη Λίγκα Αδριατικής ο Ομπράντοβιτς, καλύτερος αμυντικός ο Λεσόρ

Η Παρτίζαν είναι στο επίκεντρο της Euroleague, ειδικά μετά την εντυπωσιακή της νίκη επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, ενώ στη Λίγκα της Αδριατικής ήρθαν και δύο ατομικές διακρίσεις: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το κόουτς της χρονιάς και ο Ματίας Λεσόρ ο καλύτερος αμυντικός.

Ο 26χρονος φόργουορντ της Ζαντάρ έκανε εξαιρετική σεζόν, αφού είχε 22 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ σε 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε στη λίγκα.

Για την ανάδειξη του MVP ψηφίζουν οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και κρίνουν κατά 85% το αποτέλεσμα, οι δημοσιογράφοι κατά 10% και το κοινό κατά 5%.

Ο παίκτης της Ζαντάρ συγκέντρωσε το 79% των ψήφων, ακολούθησε ο Καμπάτσο με 12.3% και τρίτος ήταν ο σέντερ της Παρτίζαν, Ματίας Λεσόρ με 7.1%.