Προπονητής της χρονιάς στη Λίγκα Αδριατικής ο Ομπράντοβιτς, καλύτερος αμυντικός ο Λεσόρ

Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ματίας Λεσόρ

Προπονητής της χρονιάς στη Λίγκα Αδριατικής ο Ομπράντοβιτς, καλύτερος αμυντικός ο Λεσόρ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:25 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 26.04.2023

Η Παρτίζαν είναι στο επίκεντρο της Euroleague, ειδικά μετά την εντυπωσιακή της νίκη επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, ενώ στη Λίγκα της Αδριατικής ήρθαν και δύο ατομικές διακρίσεις: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το κόουτς της χρονιάς και ο Ματίας Λεσόρ ο καλύτερος αμυντικός.

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε πέρσι στην Παρτίζαν μετά από 18 χρόνια. Εκεί αγωνίστηκε στο μεγαλύτερη διάστημα της αθλητικής του καριέρας (1984-1991), ενώ αμέσως με το κρέμασμα των παπουτσιών του, φόρεσε το σακάκι του προπονητή και από το 1991 μέχρι το 1993 ήταν ο head coach της ομάδας του Βελιγραδίου. 

Φέτος, στην επιστροφή του συλλόγου στην Euroleague, ήρθε η πρόκριση στα play offs και πριν από λίγες ώρες ήρθε και η νίκη στην πρεμιέρα των νοκ άουτ στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ. Ο «Ζοτς» είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει με το υπέροχο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στην εκπνοή, που μάλιστα το πανηγύρισε δεόντως

Με φόντο το Κάουνας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε και η δράση κορυφώνεται
EUROLEAGUE

08:59 - 26.04.2023

Με φόντο το Κάουνας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε και η δράση κορυφώνεται

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε συγκρούονται στα playoffs της Euroleague, με τη σειρά τους να ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης (21/4, 21:45, Novasports 4) από το ΣΕΦ και χρειάζονται τρεις νίκες ώστε να προκριθούν στο Final 4 του Κάουνας - Στο δεύτερο ματς της ημέρας η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ζάλγκιρις (21:00, Novasports 5).

Παράλληλα, η Παρτίζαν δραστηριοποιείται και στη Λίγκα Αδριατικής, εκεί όπου τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 24-2 και πριν αρχίσει (και εκεί) η δράση της post season ανακοινώθηκαν και τα ατομικά βραβεία της χρονιάς. 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής, αφήνοντας πολύ πίσω τον Ντάνιελ Γιούσουπ της Ζαντάρ, ενώ ο... αγαπημένος του παίκτης, Ματίας Λεσόρ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς, επικρατώντας του Στέβαν Λαζάρεβιτς του Ερυθρού Αστέρα.