Τέλος η σεζόν για τον Άνταμ Χάνγκα - Το επιβεβαίωσε ο ίδιος

Άνταν Χάνγκα

i

Euroleague

Τέλος η σεζόν για τον Άνταμ Χάνγκα - Το επιβεβαίωσε ο ίδιος

Νίκος Καλαμπάκας 19:18 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 19.04.2024

Χωρίς τον Άνταμ Χάνγκα θα διεκδικήσει την Αδριατική Λίγκα και το πρωτάθλημα Σερβίας ο Ερυθρός Αστέρας, αφού ο παίκτης έχει σπασμένο χέρι και θα μείνει εκτός προπονήσεων για έξι με οκτώ εβδομάδες.

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Άνταμ Χάνγκα αφού η πρώτη του σεζόν με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα έφτασε στο τέλος της πρόωρα.

Ο γκαρντ / φόργουορντ των Σέρβων δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί ξανά τη φετινή σεζόν αφού σπάσει το χέρι του και δεν θα προλάβει να αποθεραπευτεί πριν ολοκληρωθούν οι φετινές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Ο 35χρονος παίκτης σε δηλώσεις του στο κανάλι Μ1 της Ουγγαρίας αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, επισημαίνοντας ότι έχει σπάσει ένα κόκκαλο και θα χρειαστεί πολύ χρόνο για την αποθεραπεία του:

«Λογικά, η σεζόν τελείωσε για εμένα. Έσπασα ένα κόκκαλο στα δύο, έβγαλα τον γύψο και θα πρέπει να το ξεκουράσω για 6 με 8 εβδομάδες».

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα τον έχει στη διάθεσή του ενόψει των playoffs της Αδριατικής Λίγκας, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος Σερβίας.

Ο Χάνγκα φέτος ήταν από τους παίκτες που κλήθηκαν να βοηθήσουν τον Ερυθρό Αστέρα σε στιγμές που απουσίαζαν πολλοί αθλητές του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον χρησιμοποίησε σε πολλά ματς ως γκαρντ προκειμένου να βρει λύσεις όταν δεν είχε τους Τεόντοσιτς και Τόπιτς.

Στην Euroleague είχε μέσο όρο 8 πόντους, 2.4 ασίστ, 2.9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.