Το μεγάλο ρεκόρ της Euroleague: Αύξηση 18% στα εισιτήρια, οι Σέρβοι έδειξαν τον δρόμο και το ΟΑΚΑ έκανε τη διαφορά
i

© Euroleague Basketball

Το μεγάλο ρεκόρ της Euroleague: Αύξηση 18% στα εισιτήρια, οι Σέρβοι έδειξαν τον δρόμο και το ΟΑΚΑ έκανε τη διαφορά

Γιώργος Γαβριλάκης 11:52 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 19.04.2024

H Stark Arena ήταν μόνιμα γεμάτη, είτε έπαιζε η Παρτίζαν, είτε ο Ερυθρός Αστέρας. Το OAKA ξαναγέμισε για τον Παναθηναϊκό και η Euroleague αφού πρώτα έκανε τους υπολογισμούς της ανακοίνωσε το απίστευτο ρεκόρ προσέλευσης θεατών που καταγράφηκε στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2023-24.

Στα παρκέ της Euroleague κατά τη διάρκεια της σεζόν που φθάνει στις πιο κρίσιμες στιγμές της (αυτές των Playoffs) καταγράφηκαν μεγάλες επιδόσεις και μοναδικά ρεκόρ. Ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε έβαλε 50 πόντους σε ένα ματς και κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν. Ούτε περισσότερες από τις 20 ασίστ του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ της Μπασκόνια είχαν καταγραφεί στα χρονικά.

Μόνο που εντυπωσιακού μεγέθους ρεκόρ δημιουργήθηκαν και στις... κερκίδες. Εκεί όπου η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας, παρά το γεγονός ότι δεν πανηγύρισαν κάποια ομαδική επιτυχία, μάζευαν τον περισσότερο κόσμο απ' όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, ενώ συνολικά η Euroleague ανακοίνωσε -αφού πρώτα ανέλυσε και υπολόγισε- πως η μέση επισκεψιμότητα των γηπέδων ήταν οι 10.383 θεατές. Νούμερο που ξεπερνά κάθε προηγούμενο και αποτελεί αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Από τον μέσο όρο των 8.748 εισιτηρίων της σεζόν 2022-23, η Euroleague ήταν στην ευχάριστη θέση να εξηγήσει πως πλέον το νούμερο αυτό έχει εκτιναχθεί στις 10.383 και ναι μεν οι δύο ομάδες της Σερβίας έχουν μεγάλο ρόλο σε αυτή την καταμέτρηση, όπως και η παραδοσιακή φίλαθλη δύναμη, η Ζαλγκίρις του Κάουνας, αλλά τη... διαφορά την έκανε ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» έπειτα από δύσκολα χρόνια και με αγωνιστικές απογοητεύσεις, πλέον έχουν... ξαναθερμανθεί. Και η παρουσία των παικτών του Εργκίν Αταμάν μάζεψε τον κόσμο στο γήπεδο ξανά. Έτσι, ο Παναθηναϊκός καταγάγει τέταρτος στη λίστα με τα περισσότερα εισιτήρια και λίγο έλειψε να φθάσει την Ζαλγκίρις. Είχε 14.526 έναντι 14.773 των Λιθουανών.

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά ενίσχυσε με την παρουσία του τους μέσους όρους καθώς στο ΣΕΦ κάθε ευρωπαϊκή βραδιά βρίσκονταν 11.452 θεατές και οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά είναι μία από τις επτά ομάδες που είχαν πάνω από 10.000 κόσμο στην έδρα τους ανά αγώνα. Η Αναντολού Εφές και η Μιλάνο είναι οι άλλες δύο.