Η κορυφή ανήκει στον Μάικ Τζέιμς: Κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague!

Η κορυφή ανήκει στον Μάικ Τζέιμς: Κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague!

Χρήστος Τσάλτας 20:44 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 07.03.2024

Ο Μάικ Τζέιμς έγραψε ιστορία, καθώς στο παιχνίδι της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και πλέον είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague.

Στο παιχνίδι της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα γράφτηκε ιστορία. Το πρόσωπο του αγώνα ήταν εξ αρχής ο Μάικ Τζέιμς, καθώς εκείνος αναζητούσε 12 πόντους, για να προσπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. Κάτι που συνέβη.

Πριν από το παιχνίδι της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ο Τζέιμς μετρούσε 4.444 πόντους και απείχε 11 πό το ν ισοφαρίσει τον Kill Bill (4.455 μετρούσε ο άλλοτε αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού).

Η μεγάλη στιγμή ήρθε στο Gaston Medecin, του Μόντε Κάρλο, με τον Τζέιμς να παίρνει τ' όπλο του και να βρίσκει τους 12 πόντους που αναζητούσε από το παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, γράφοντας ιστορία. Έτσι πλέον βρίσκεται μόνος στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, θέτοντας νέα στάνταρ.

Με το σκορ στο 36-31, στο 16ο λεπτό του αγώνα, ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Μονακό και πέτυχε τον 13ο πόντο του στην αναμέτρηση, γράφοντας το 38-31. Ένα καλάθι με ιστορική σημασία, καθώς πλέον βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Με το καλάθι αυτό έφτασε τους 4.457 πόντους στην Euroleague, με την καταμέτρηση να συνεχίζεται.

Επόμενος στόχος για τον χαρισματικό σκόρερ; Να γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα φτάσει τους 5.000 πόντους, επίδοση που μοιάζει εντυπωσιακή και απλησίαστη στα χρονικά της Euroleague. Όχι όμως για τον pure scorer που ονομάζεται Μάικ Τζέιμς.

Δείτε τη στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς σκόραρε και προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στην κορυφή της λίστας των σκόρερ:

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης