Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται 12 πόντους μακριά από το... στέμμα του Σπανούλη - Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών (vids)

Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται 12 πόντους μακριά από το... στέμμα του Σπανούλη - Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:45 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 07.03.2024

Η 3η Μαρτίου 2024 είναι πιθανότατα η μέρα που ο Μάικ Τζέιμς θα αφήσει πίσω του τον Βασίλη Σπανούλη και ο Αμερικανός της Μονακό θα γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague. Μόνο που τον Kill Bill δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της σεζόν να τον έχει περάσει και ο Νάντο Ντε Κολό της Βιλερμπάν.

Εδώ και καιρό, το θέμα δεν είναι το «αν», αλλά το «πότε» ο Μάικ Τζέιμς θα βάλει προσπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και θα γίνει αυτός ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague.

Αυτό το... «πότε» πλησιάζει και υπάρχει η πιθανότητα (αν όχι η βεβαιότητα) πως το βράδυ της Πέμπτης και η 3η Μαρτίου του 2024 θα γίνει μία σημαδιακή μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ της Μονακό χρειάζεται 11 πόντους για να φθάσει στην κορυφή τον Kill-Bill και έναν ακόμα (12 δηλαδή στο σύνολο) για να βρεθεί στο Νο1. Απέναντί του θα βρεθεί ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης και στο συγκεκριμένο παιχνίδι όλα τα βλέμματα θα επιστραφούν γύρω από τον Μάικ Πέρι Τζέιμς, όπως είναι το πλήρες όνομά του.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο συνεπώνυμος του, ΛεΜπρόν, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, πριν από λίγες μέρες μάλιστα, έσπασε το φράγμα των 40.000 πόντων και τώρα ήρθε η ώρα η δικιά του για να ανέβει στην κορυφή.

Με τους 4.444 πόντους του και τους 4.455 του Σπανούλη τα... κουκιά είναι μετρημένα και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η αλλαγή της σκυτάλης. Και όταν αυτό συμβεί το τηλέφωνο του Βασίλη Σπανούλη θα χτυπήσει και στην οθόνη θα γράφει «Mike James». Άλλωστε, ο ίδιος ο Αμερικανός έχει ενημερώσει πως όταν φθάσει η... ονειρική στιγμή, τότε ««ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω είναι να μιλήσω με τον Βασίλη».

Πάντως, πριν το ξεκίνημα της σεζόν, ο Μάικ Τζέιμς ήταν στο Νο 4 της λίστας με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών. Και μπροστά του δεν είχε μόνο τον Σπανούλης, αλλά και τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Νάντο Ντε Κολό. Τους προσπέρασε γρήγορα, αλλά αυτό συνέβη κυρίως, γιατί ο τελευταίος έχει αντιμετωπίσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Ο 35χρονος Γάλλος, έχει απουσιάσει σε 11 από τα 27 ματς της Βιλερμπάν κι ενώ ήταν αυτός έτοιμος να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, τελικά είδε τον Τζέιμς να τον προσπερνάει και πλέον, είναι απίθανο να δει την θέα από την κορυφή, έστω και για λίγο.

Βέβαια, ο ΝτεΚολό επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η ομάδα του νίκησε την Μιλάνο και αυτός σημείωσε 13 πόντους. Δηλαδή, 0,8 πάνω από τον μέσο όρο του. Κι αν εμφανιστεί στα υπόλοιπα επτά ματς της κανονικής διάρκειας και... τιμήσει τον μέσο όρο του (12,2 πόντοι) αυτό σημαίνει ότι θα βάλει άλλους 84-85 πόντους. Που είναι υπεραρκετοί για να του επιτρέψουν να προσπεράσει και αυτόν τον Βασίλη Σπανούλη. Διότι, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 4.396, του λείπουν άλλοι 59 πόντοι!

Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών

🏀 Νο 1 / Βασίλης Σπανούλης: 4.455
🏀 Νο 2 / Μάικ Τζέιμς: 4.444
🏀 Νο 3 / Νάντο Ντε Κολό: 4.396
🏀 Νο 4 / Χουάν Κάρλος Ναβάρο: 4.152
🏀 Νο 5 / Σέρχιο Γιουλ: 3.872
🏀 Νο 6 / Σέρχιο Ροντρίγκεθ: 3.872
🏀 Νο 7 / Γιαν Βέσελι: 3.703
🏀 Νο 8 / Γιώργος Πρίντεζης: 3.599
🏀 Νο 9 / Κώστας Σλούκας: 3.489
🏀 Νο 10 / Νίκολα Μίροτιτς: 3.416

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!