Στη Μαδρίτη η Ρεάλ θέλει να... απαντήσει στη Φενέρ και στο Μονακό όλα περιστρέφονται γύρω από τον Μάικ Τζέιμς

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ θέλει να... απαντήσει στη Φενέρ και στο Μονακό όλα περιστρέφονται γύρω από τον Μάικ Τζέιμς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 07.03.2024

Η Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη νίκησε την Ρεάλ, αλλά τώρα βρίσκεται στην Μαδρίτη, ενώ στο Πριγκιπάτο του Μονακό, ο Μάικ Τζέιμς είναι έτοιμος να γράψει... ιστορία και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague.

H Φενέρμπαχτσε ήταν η πρώτη ομάδα που νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης. Τα είχε καταφέρει στην Κωνσταντινούπολη, τον καιρό που ήταν προπονητής ο Δημήτρη Ιτούδης (πριν αντικατασταθεί από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) και με πρωταγωνιστή αρχικά τον Σκότι Ουίλμπεκιν και «εκτελεστή» τον Γιαμ Μάνταρ. Ο Αμερικανός είχε στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, στην εκπνοή του οποίου ο Ισραηλινός είχε βάλει το νικητήριο καλάθι.

Τώρα, η Βασίλισσα φιλοξενεί τους Τούρκους στο Wizink Center της Μαδρίτης για την 28η αγωνιστική και αυτό είναι ένα από τα πολλά και δυνατά ματς της ημέρας, που περιλαμβάνει και την κόντρα του Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με την Βίρτους Μπολόνια. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται πολύ μπροστά στην κατάταξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τη διάθεση ούτε να χαλαρώσουν ούτε να επαναπαυθούν. Την ίδια ώρα που η Φενέρμπαχτσε, πρακτικά από την έβδομη θέση της κατάταξης, έχει μεγαλύτερη ανάγκη για τη νίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το φαβορί για να την κατακτήσει.

Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα που ακολουθεί στην βαθμολογία της Ρεάλ Μαδρίτης, δοκιμάζεται στη Βαλένθια, που προσπαθεί να κρατηθεί -με νύχια και με δόντια- στην πρώτη δεκάδα.

Η Παρτίζαν ελπίζει πως η «Μπάρτσα» θα κερδίσει, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί θέλει να την προσπεράσει στην κατάταξη και να βρεθεί αυτή στις θέσεις των Play In (για αρχή).

Από εκεί και πέρα, η Μονακό, σε ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να πάρει ιστορικές διαστάσεις λόγω του ότι ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται 12 πόντους μακριά από το να προσπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague, αντιμετωπίζει στο Πριγκιπάτο την Ερυθρός Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται στο Βελιγράδι (τη φετινή της προσωρινή βάση της) την Ζαλγκίρις, ενώ τέλος η Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την Μπάγερν Μονάχου.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (7/3)

19:30 / Αναντολού Εφές - Μπάγερν Μονάχου
20:00 / Μονακό - Ερυθρός Αστέρας
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις
21:30 / Βαλένθια - Μπαρτσελόνα
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε
22:00 / Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (8/3)

21:15 / Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν
21:30 / Μπασκόνια - Άλμπα Βερολίνου
21:30 / Μιλάνο - Παρτίζαν

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!