Ο ρέκορντμαν Μίλερ-ΜακΙντάιρ πήρε... σπίτι του για δεύτερη φορά το βραβείο του MVP (vid)

Ο ρέκορντμαν Μίλερ-ΜακΙντάιρ πήρε... σπίτι του για δεύτερη φορά το βραβείο του MVP (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:36 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 10.02.2024

Έκανε 20 ασίστ και triple double! Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ έγραψε ιστορία στη νίκη της Μπασκόνια κόντρα στην Βιλερμπάν και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 26ης αγωνιστικής στην EuroLeague. Το είχε κάνει και την 8η, ενώ με δικά του σουτ «εκτέλεσε» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στην Ευρώπη δεν είναι πρωτάρης. Είναι όμως, πρωτάρης στην EuroLeague. Πριν καταφθάσει στην Βιτόρια για λογαριασμό της Μπασκόνια, ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ είχε διαγράψει μία πολύ... παράξενη διαδρομή στον χάρτη. 

Μόλις βρήκε τα... δύσκολα στο ΝΒΑ και κυρίως δεν βρήκε συμβόλαιο (το 2016), όταν και αποφοίτησε από το Ουέικ Φόρεστ, εκεί που έπαιξε για δύο χρόνια μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου του Παναθηναϊκού, αποφάσισε να ξενιτευτεί. 

Πήγε στο Βέλγιο (Λέουβεν 2016-17), στην Ρωσία, αρχικά στο Περμ (2017-18) και μετά στην Αγία Πετρούπολη για τη Ζενίτ (2018-19), έκανε μία στάση στη Λιουμπλιάνα (Τσεντεβίτα 2019-20), έφυγε από τη Σλοβενία και πήγε στη Σερβία. Αγωνίστηκε για μία σεζόν με την Παρτίζαν, τότε που η ομάδα του Βελιγραδίου δεν έπαιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (2020-21), ακολούθως στην γαλλική Μπουρζ (2021), την ισπανική Ανδόρα (2021-22) και πριν τον καλέσει η Μπασκόνια το καλοκαίρι του 2023 στο top επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατοικούσε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. 

Είναι κάτι σαν τον... happy traveler του ευρωπαϊκού μπάσκετμπολ. Όχι με το χαμόγελο του παρουσιαστή της γνωστής ταξιδιωτικής εκπομπής, αλλά με τις ικανότητές του στο παιχνίδι των ψηλών, που με μπόι στα 191 εκατοστά ο ίδιος έχει αποφασίσει να... αναστατώσει. 

Μάλιστα, πλέον έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων φιλάθλων ως ο... εκτελεστής του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκό. Στο ΣΕΦ με δικό του σουτ οι Ισπανοί νίκησαν και στην Buesa Arena επανέλαβε το κατόρθωμά του αργότερα, κόντρα στους «πράσινους». 

Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, στη νίκη της ομάδας του επί της Βιλερμπάν, ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός. Μέχρι που έγραψε και ιστορία! 

Έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στις ασίστ. Ποτέ κανείς δεν είχε καταγράψει 20 τελικές πάσες σε έναν αγώνα, αλλά τα κατάφερε ο 29χρονος από το Χάι Πόιντ της Βόρειας Καρολίνας. Ξεπέρασε τις 19 που είχαν φθάσει ο Φακούντο Καμπάτσο και ο Νικ Καλάθης, ενώ ταυτόχρονα έκανε και triple double.  

Έγινε δηλαδή, ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά τον Νίκολα Βούιτσιτς (με την Μακάμπι) και τον Νικ Καλάθη (με τον Παναθηναϊκό), που είχαν διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ πέραν από τις 20 ασίστ, είχε 11 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ. 

Όταν ο Μάικ Τζέιμς προσπεράσει τον Σπανούλη, θα τον πάρει τηλέφωνο και θα του πει... (vid)
EUROLEAGUE

10:48 - 10.02.2024

Όταν ο Μάικ Τζέιμς προσπεράσει τον Σπανούλη, θα τον πάρει τηλέφωνο και θα του πει... (vid)

Περιμένει την ώρα και τη στιγμή που θα βάλει άλλους 29 πόντους και τότε ο Μάικ Τζέιμς θα είναι σε θέση να διατυπώσει στον αγαπημένο του Βασίλη Σπανούλη πως... «εγώ ειμί ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών». Μάλιστα, όπως ο Αμερικανός της Μονακό ενημέρωσε πως «όταν τα καταφέρω θα μιλήσω κατευθείαν μαζί του και θα του κάνω λίγη πλάκα»!

Και που καταλήγει η ιστορία αυτή και τα επιτεύγματά του; Στην βράβευσή του ως ο MVP της αγωνιστικής. Κάτι βέβαια που είχε καταφέρει και πάλι πριν από λίγο καιρό. Στην 8η αγωνιστική όταν είχε οδηγήσει την Μπασκόνια στην επιτυχία επί της Μπαρτσελόνα

Οι MVPs κάθε αγωνιστικής μέχρι στιγμής

1η / Άλεκ Πίτερς, Ολυμπιακός
2η / Ζερσόν Γιαμπουσελέ, Ρεάλ Μαδρίτης
3η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
4η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
5η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
6η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
7η / Φακούντο Καμπάτσο, Ρεάλ Μαδρίτης
8η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια
9η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια
10η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές & Μαόντο Λο, Μιλάνο
11η / Σερζ Ιμπάκα, Μπάγερν Μονάχου
12η / Ταϊρίκ Τζόουνς, Αναντολού Εφές
13η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές
14η / Κώστας Σλούκας, Παναθηναϊκός
15η / Τζος Νίμπο, Μακάμπι & Κέβιν Πάντερ, Παρτίζαν & Σέιβον Σιλντς, Μιλάνο
16η / Μίλος Τεόντοσιτς, Ερυθρός Αστέρας
17η / Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Μιλάνο
18η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια & Μπόνζι Κόλσον, Μακάμπι
19η / Τζάναν Μούσα, Ρεάλ Μαδρίτης
20η / Ουέιντ Μπάλντγουιν, Μακάμπι Τελ Αβίβ
21η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
22η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
23η / Ουέιντ Μπάλντγουιν, Μακάμπι Τελ Αβίβ
24η / Μάικ Τζέιμς, Μονακό
25η / Κίναν Έβανς, Ζαλγκίρις
26η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια

🔴 Παναθηναϊκός - Φενέρ 74-63: Τρίγωνο του «διαβόλου» Λεσόρ, Χουάντσο & Ναν! - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!