O Άλεκ Πίτερς είναι ο πρώτος ΜVP της EuroLeague - Το double double στο ΟΑΚΑ του έδωσε τη διάκριση (vid)

Άλεκ Πίτερς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Άλεκ Πίτερς είναι ο πρώτος ΜVP της EuroLeague - Το double double στο ΟΑΚΑ του έδωσε τη διάκριση (vid)

Sportal newsroom 14:11 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 07.10.2023

H κανονική διάρκεια της περασμένης σεζόν στην EuroLeague ολοκληρώθηκε με τον Σάσα Βεζένκοφ ως MVP και τώρα, μετά την πρώτη αγωνιστική της νέας σεζόν, ο Άλεκ Πίτερς διατήρησε το «ερυθρόλευκο» χρώμα στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη - Είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κράτησε επαφή όσο οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα και την κατάλληλη στιγμή έκανε το... χτύπημά του. Τελικά, όλα κρίθηκαν στην έξτρα περίοδο και στα πέντε λεπτά αυτής οι παίκτες του Γιώργος Μπαρτζώκα δεν είχαν αντίπαλο. 

Σε όλη τη διαδικασία, ο Άλεκ Πίτερς ήταν πολύτιμος... λίθος και εκτός του ότι ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους (μαζί με τους ισάριθμους του Τόμας Ουόκαπ) ήταν και πρώτος ριμπάουντερ των Πειραιωτών. Έκανε ένα double double συνδυάζοντας και τα 10 ριμπάουντ που σύλλεξε και η EuroLeague αποφάσισε πως αυτός ήταν ο MVP της πρώτης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας, που πέρσι ολοκληρώθηκε με πολυτιμότερο παίκτη τον Σάσα Βεζένκοφ. Τώρα που ο Βούλγαρος ανήκει στο ΝΒΑ (Σακραμέντο Κινγκς) ένας μέχρι πρότινος συμπαίκτης του πήρε τη... σκυτάλη. 

Ο πρώτος έλεγχος των τέως NBAers στην Euroleague - Ντεμπούτο και επιστροφές, απουσίες και στιγμιότυπα (vids)
EUROLEAGUE

10:47 - 07.10.2023

Ο πρώτος έλεγχος των τέως NBAers στην Euroleague - Ντεμπούτο και επιστροφές, απουσίες και στιγμιότυπα (vids)

Κάποιοι έζησαν την εμπειρία της Ευρώπης για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της Euroleague, ενώ κάποιοι επέστρεψαν σε αυτή δυναμικά. Υπήρξαν και οι νωχελικοί ή οι αδιάφοροι και το Sportal σας παρουσιάζει τις πράξεις εννέα παικτών που πέρσι έπαιζαν στο ΝΒΑ και το διήμερο που προηγήθηκε δραστηριοποιήθηκαν στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Και μάλιστα, ο άνθρωπος που πήρε τη θέση του στην πρώτη πεντάδα της ομάδας και δείχνει ικανός να γεμίσει τα παπούτσια του, με το δικό του στυλ και τις δικές του αρετές. Που δεν φθάνουν το επίπεδο του Βεζένκοφ, αλλά είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά στο σύστημα του Ολυμπιακού.