Τι είχε πει ο Κάνααν για τη μεταγραφή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό

Κάνααν - Σλούκας

i

© Intime

Τι είχε πει ο Κάνααν για τη μεταγραφή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό

Η ένταση στο ΟΑΚΑ στο χθεσινό ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα σε Σλούκα και Κάνααν και η ατάκα του 32χρονου Αμερικανού για τη μεταγραφή του Έλληνα γκαρντ στο «τριφύλλι».

Σε ένα θεαματικό ματς με υπέροχο μπάσκετ και «τρελές» εναλλαγές στο σκορ, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος στην παράταση και θριάμβευσε με 88-78 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague. Όπως είναι λογικό, το ντέρμπι εκτός από θέαμα είχε και υψηλή ένταση, με τους Σλούκα και Κάνααν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δύο πρώην συμπαίκτες. Συγκεκριμένα, όταν κάποια στιγμή ο κόουτς Εργκίν Αταμάν κάλεσε τον Σλούκα, μαζί με τον Ματίας Λεσόρ, για να τους δώσει κάποιες οδηγίες αντιλήφθηκε μονομιάς την παρουσία του Αϊζέια Κάνααν σε κοντινή ακτίνα με τον Τούρκο τεχνικό.

Ο Αμερικανός των Πειραιωτών είχε πάρει θέση για να ακούσει τι λένε μεταξύ τους οι «πράσινοι», αλλά ο Σλούκας τον έσπρωξε μακριά και ο Κάνααν αν και ζήτησε τα ρέστα επειδή τον ακούμπησε, απομακρύνθηκε. Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση, απλώς μάλλον ήθελε να... κλέψει κάποιο σύστημα. Τελικά δεν τα κατάφερε.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θυμίζουμε πως ο Αϊζάια Κάνααν ήταν από τους λίγους που θέλησαν να πάρουν θέση για τη μεταγραφή του Έλληνα γκαρντ στον «αιώνιο» αντίπαλο. 

Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τους Πειραιώτες κι ενώ είχε προηγηθεί ένα ραντεβού με τους προέδρους του συλλόγου, ο 33χρονος άσος πείστηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο άλλων εποχών, το οποίο τον μετέτρεψε σε... Μίδα.

Η μεταγραφή του Έλληνα γκαρντ στον Παναθηναίκό αποτέλεσε και θα συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης στα social media για αρκετό χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία και την ολοκλήρωση της μεταγραφικής «βόμβας», η ιστοσελίδα BasketNews είχε δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία που είχε φτιάξει με τον Κώστα Σλούκα και τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ένας εξ' αυτών που σχολίασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν και ο παίκτης του Ολυμπιακού, Αϊζέια Κάνααν.

Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» έγραψε κάτω από το social post: «Κανείς δεν το πίστευε... Αλλά είναι ο σωτήρας σας;».