Και ο Μπαρτζώκας γέλασε (το καλοκαίρι), γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει!

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Και ο Μπαρτζώκας γέλασε (το καλοκαίρι), γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:10 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 07.10.2023

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες πάνω στους οποίους ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να στηριχθεί, να κάνουν την διαφορά και να δικαιώνουν τον Έλληνα κόουτς. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

ΜΑΤΣΑΡΑ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που μόνο για καρδιακούς δεν ήταν. Ο Ολυμπιακός έδειξε τα ψυχικά αποθέματα που χρειαζόταν, πήρε μια παλικαρίσια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και έδειξε πως παραμένει ακόμα και τώρα η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Προσοχή για να μην παρεξηγηθούμε. Μπορεί μέσα στη χρονιά, όταν θα δέσει ο Παναθηναϊκός, τα δεδομένα να αλλάξουν. Αυτή τη στιγμή όμως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος των Πρασίνων και το αποδεικνύουν στο παρκέ.

Μπαρτζώκας © Intime

Μετά από μια απίθανη νίκη για το Σούπερ Καπ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι… στρατιώτες τους (μόνο ως τέτοιους μπορούμε πλέον να τους χαρακτηρίσουμε) έκαναν το 2/2, με τρόπο βγαλμένο από θρίλερ και μετά από ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα.

Ανατροπές, εναλλαγές στο προβάδισμα, μεγάλα σουτ, μεγάλες άμυνες και όλα αυτά σε ένα κατάμεστο γήπεδο που πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου το ΟΑΚΑ είναι από τα πιο «μπασκετικά» γήπεδα της Ευρώπης με τρομερή ακουστική και οι φίλοι του Παναθηναϊκού από τους πιο ένθερμους στην Γηραιά Ήπειρο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αταμάν θέλει ακόμα δουλειά για να φτάσει εκείνη του Μπαρτζώκα.

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και μια μεγάλη δικαίωση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει ακούσει πολλά, όμως απέδειξε και με το παραπάνω πως ξέρει να χτίζει ομάδες όσο λίγοι.

«Χάθηκε ο Βεζένκοφ κόουτς». Δεν πειράζει, ο Πίτερς αναβαθμίζεται. «Χρειάζεται περιφερειακός κόουτς». Δεν πειράζει, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος (η μεγάλη μπασκετική καψούρα του κόουτς) θα είναι αυτός που πρέπει. «Χρειάζεται ένας σκόρερ κόουτς στο 2». Δεν Πειράζει, ο Κάνααν είναι εδώ και θα είναι καλύτερος.

Γενικά ο κόουτς του Ολυμπιακού έδειξε και με το παραπάνω πως η ομάδα που ονειρεύτηκε εκείνος το καλοκαίρι μπορεί να πετύχει με τον δικό του τρόπο. Και αυτό συνέβη μετά από ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Φαλ, δεν είχε τον Ίγκνας Μπραζντέικις ακόμα και είχε ανέτοιμο τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Μπαρτζώκας… γελούσε λοιπόν όταν άκουγε τα παράπονα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, γιατί  ο Μπαρτζώκας ήξερε ακριβώς τι ήθελε και τι είχε ανάγκη.

Η αρχή είναι κομβική για την συνέχεια και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν. Βέβαια από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι απλά η αρχή. Έχει ακόμα πολλά παιχνίδια και πρέπει να κρατήσει το ίδιο τέμπο εάν θέλει να πετύχει. Θα τα καταφέρει; Οψόμεθα

Άντεξε μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός και θριάμβευσε στην παράταση επί του Παναθηναϊκού
EUROLEAGUE

23:16 - 06.10.2023

Άντεξε μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός και θριάμβευσε στην παράταση επί του Παναθηναϊκού

Σε ένα θεαματικό ντέρμπι με υπέροχο μπάσκετ και «τρελές» εναλλαγές στο σκορ, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος στην παράταση και θριάμβευσε με 88-78 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague, έχοντας τον Άλεκ Πίτερς σε απίστευτη βραδιά.

ΥΓ. Ο Τόμας Ουόκαπ έχει εξελιχθεί σε πραγματικό ΗΓΕΤΗ που κουβαλάει την ομάδα στα δύσκολα. Πραγματικά εκπληκτική εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

ΥΓ2. Νίκολα Μιλουτίνοφ απλά μια θεότητα. Μετά από 35’ λεπτά στο παρκέ (τα 25’ σερί), βρήκε τη δύναμη να καρφώσει πάνω από τον Λεσόρ. Συγκλονιστικός.

ΥΓ3. Ο Ουίλιαμς – Γκος τελικά δεν ήταν τυχαίο που αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

ΥΓ4. Υπάρχει «νόμος» πως οι Αμερικάνοι είναι ακόμα καλύτεροι την δεύτερη σεζόν τους. Ο Αϊζάια Κάνααν και ο Άλεκ Πίτερς το αποδεικνύουν.

ΥΓ5. Ελπίζουμε να απολαύσατε το Sportal Euroleague Show. Ήταν και για εμάς απλά η αρχή. Έρχονται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!