Ο... προστάτης του Μιλάνου, Γιοχάνες Φόιγκτμαν, είναι ο MVP της 17ης αγωνιστικής (vid)
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο... προστάτης του Μιλάνου, Γιοχάνες Φόιγκτμαν, είναι ο MVP της 17ης αγωνιστικής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:22 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 30.12.2023

Ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Μιλάνο και τα κατάφερε εξαιρετικά. Με το εντυπωσιακό του double double στη νίκη επί της Μπασκόνια, συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγισης και βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος πάικτης της τελευταίας αγωνιστικής για το έτος 2023.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης χρειάζεται κανείς να επιστρατεύσει και την εμπειρία του, για να την βάλει δίπλα στο ταλέντο, μπας και μπορέσει να δώσει τη λύση. Αυτό ακριβώς έκανε ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν, τη μέρα που η ομάδα του, η Μιλάνο, αναζητούσε με αγωνία τη νίκη, αλλά στην προσπάθειά της αυτή δεν συμμετείχαν οι τρεις πιο χαρισματικοί επιθετικοί της: Ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Σέιβον Σιλντς και ο Μαόντο Λο.

Και οι τρεις τους ήταν (και συνεχίζουν να είναι) τραυματίες, οπότε κάποιος έπρεπε να «ντυθεί» στρατιώτης και να κάνει... ένα βήμα μπροστά. Το σθενός το είχε ο 31χρονος Γερμανός φόργουορντ/σέντερ, «χρυσός» στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο οποίος πήρε από το... χέρι τους συμπαίκτες του και με ένα εντυπωσιακό double double τους οδήγησε σε μία σημαντική επιτυχία: 76-67 επί της Μπασκόνια.

Συγκεκριμένα, κατέγραψε στη στατιστική του 19 πόντους με 2/4 βολές, 4/6 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ είχε 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα κλέψιμο. Όλα αυτά σε 22'50'' χρόνο συμμετοχής που άρθροισαν 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Τους περισσότερους από κάθε πρωταγωνιστή των ομάδων που πήραν νίκες. 

Ο ανταγωνισμός πάντως, ήταν έντονος, καθώς τρεις παίκτες έφθασαν στους 27 βαθμούς στο PIR και ο ένας από αυτούς ήταν ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού. Οι άλλοι δύο ήταν ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε και ο Τζος Νίμπο της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το τελευταίο Top 10 του 2023 ξεκινά με τον Φαλ και καταλήγει στον Σόρκιν
EUROLEAGUE

12:31 - 30.12.2023

Το τελευταίο Top 10 του 2023 ξεκινά με τον Φαλ και καταλήγει στον Σόρκιν

Στις δέκα καλύτερες φάσης της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague, που αποτελεί και την τελευταία του έτους 2023, την αρχή την κάνει το κάρφωμα του Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλμπα και η εντυπωσιακή πορεία ολοκληρώνεται με την ενέργεια του Ρομέιν Σόρκιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παρεμπιπτόντως, αν η Αναντολού Εφές είχε νικήσει στην έδρα της την Φενέρμπαχτσε (τελικά έχασε με 89-84) πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής θα ήταν και πάλι -με διαφορά- ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος συγκέντρωσε 37 βαθμούς που προήλθαν κυρίως από τους 25 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 5 ασίστ του. Μέχρι στιγμής έχει πάρει δύο φορές το εβδομαδιαίο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, όπως το ίδιο έχει κάνει και ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια, αλλά κανένας δεν έχει καταφέρει να... τριτώσει το καλό. Παραλίγο να το κάνει ο Λάρκιν, αλλά τελικά ατύχησε!

Οι MVPs κάθε αγωνιστικής μέχρι στιγμής

1η / Άλεκ Πίτερς, Ολυμπιακός
2η / Ζερσόν Γιαμπουσελέ, Ρεάλ Μαδρίτης
3η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
4η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
5η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
6η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
7η / Φακούντο Καμπάτσο, Ρεάλ Μαδρίτης
8η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια
9η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια
10η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές & Μαόντο Λο, Μιλάνο
11η / Σερζ Ιμπάκα, Μπάγερν Μονάχου
12η / Ταϊρίκ Τζόουνς, Αναντολού Εφές
13η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές
14η / Κώστας Σλούκας, Παναθηναϊκός
15η / Τζος Νίμπο, Μακάμπι & Κέβιν Πάντερ, Παρτίζαν & Σέιβον Σιλντς, Μιλάνο
16η / Μίλος Τεόντοσιτς, Ερυθρός Αστέρας
17η / Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Μιλάνο

🔴 Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός 67-94: «Ερυθρόλευκη» παρέλαση στο Βερολίνο! - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!