Ο Μπαρτζώκας αποκάλυψε τι ζήτησε στο ημίχρονο για να ακολουθήσει η Χριστουγεννιάτικη… ανάσταση του Ολυμπιακού στο Βερολίνο
i

@ 2023 EuroLeague Basketball

Ο Μπαρτζώκας αποκάλυψε τι ζήτησε στο ημίχρονο για να ακολουθήσει η Χριστουγεννιάτικη… ανάσταση του Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Γιώργος Γαβριλάκης 09:49 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 30.12.2023

Στο πρώτο μέρος η Άλμπα Βερολίνου είχε επιβάλει τον ρυθμό της και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια της Mercendes-Benz Arena ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του. Και αυτοί τα κατάλαβαν, γι’ αυτό και το 27-8 της τρίτης περιόδου τους οδήγησε στη σημαντική νίκη.

Η Ανάσταση είναι προγραμματισμένη παραδοσιακά για το Πάσχα, αλλά ο Ολυμπιακός αναστήθηκε Χριστουγεννιάτικα. Στην πραγματικότητα αναγεννήθηκε, όχι μέσα από στάχτες, αλλά μέσω του ταλέντου του στο παιχνίδι, που το θυμήθηκε και το επιβεβαίωσε κυρίως στην τρίτη περίοδο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. 

Στο τελευταίο ματς του 2023 για τους «ερυθρολεύκους», είχαν έναν υποτονικό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα για την 17η αγωνιστική της EuroLeague. Από εκεί και πέρα, όλα βελτιώθηκαν και το επιμέρους σκορ 27-8 στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τη νέα χρονιά. Ήταν κάτι σαν παράδειγμα για το 2024. 

Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το συγκεκριμένα χρονικό διάστημα και την υψηλή απόδοση της ομάδας του και αυτό που σημείωσε ήταν πως «προφανώς κάτι άλλαξε. Χάναμε με τρεις πόντους στο πρώτο μέρος και τελικά νικήσαμε σχεδόν με 30». Σκέφτηκε προς στιγμή να μην αποκαλύψει τις αιτίες και τα αιτιατά, αλλά δεν άντεξε στον πειρασμό. 

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στα αποδυτήρια της Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, ο Μπαρτζώκας παρέθεσε κάποια στοιχεία στους παίκτες του που δεν του άρεσαν καθόλου. «Αυτό που είπα στους παίκτες», αποκάλυψε μετά το τέλος της αναμέτρησης «ήταν πως οι αντίπαλοί μας είχαν 14 ασίστ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είχαν βάλει 9 τρίποντα με 55% ευστοχία. Κι εμείς από την πλευρά μας δεν προσπαθούσαμε να αλλάξουμε το ρυθμό ούτε καν κάνοντας φάουλ. Είχαμε μέχρι εκείνο το σημείο μόλις πέντε ομαδικά». Αυτά τους είπε και με τον τρόπο του απαίτησε να αλλάξει η εικόνα του ματς, όπως και έγινε. 

«Αρχίσαμε να παίζουμε στιβαρή άμυνα στο δεύτερο μέρος. Αλλάξαμε την τακτική μας στην επίθεση και τελικά τελειώσαμε τον αγώνα με 30 ασίστ, 94 πόντους και νικήσαμε μία ομάδα που είχε επικρατήσει επί της Μπαρτσελόνα λίγες μέρες πριν», πρόσθεσε και κατέληξε πως «αυτή η νίκη ήταν πραγματικά σημαντική»

Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός 67-94: «Ερυθρόλευκη» παρέλαση στο Βερολίνο! - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!