Μετά από τέσσερα χρόνια ο Κώστας Σλούκας έγινε και πάλι MVP της αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της σεζόν (vids)

Κώστας Σλούκας

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Κώστας Σλούκας έγινε και πάλι MVP της αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της σεζόν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:04 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 16.12.2023

Ο Κώστας Σλούκας οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Βιλερμπάν και με το εκπληκτικό του double double αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Κάτι που είχε να βιώσει στην regular season από τον Δεκέμβρη του 2019!

Την τελευταία φορά που ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης μιας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, αγωνιζόταν στην Φενέρμπαχτσε και το ημερολόγιο έγραφε «Δεκέμβρης 2019». Τέσσερα χρόνια μετά, ο 33χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού πλέον, βρίσκεται και πάλι στην κορυφή που κατακτήθηκε, αφού πρώτα ο ίδιος... σάρωσε στο Λυών την Βιλερμπάν και οι «πράσινοι» πήραν την έβδομη νίκη τους στην διοργάνωση έπειτα από 14 αγώνες. 

Ο Σλούκας ανέλαβε δράση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 89-81 και σε αυτή την πορεία ο αρχηγός του κατέγραψε στην στατιστική του ένα εντυπωσιακό double double: Είχε 18 πόντους με 7/8 ελεύθερες βολές, 1/3 δίποντα και 3/7 τρίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ασίστ. Έκανε 4 λάθη, αλλά είχε 1 κλέψιμο και 6 κερδισμένα λάθη. Όλα αυτά μαζί του έδωσαν 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο κορυφαίος από όλους τους παίκτες των ομάδων που νίκησαν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται. 

Για να λάβει αυτό το βραβείο μετά από χρόνια και ταυτόχρονα να εισπράξει την τιμητική διάκριση που το συνοδεύει, χρειάστηκε βέβαια τη βοήθεια της Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Διότι, αν οι Σέρβοι δεν είχαν κερδίσει στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, τότε ο Κίναν Έβανς θα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και όχι ο Σλούκας.  

Ο Αμερικανός γκαρντ της Ζαλγκίρις, κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν υπέστη (ίσως) τον χειρότερο τραυματισμό που μπορεί να βιώσει κάποιος αθλητής που ασχολείται με τα σπορ που εμπεριέχουν σωματική επαφή -όπως το μπάσκετμπολ. Είχε κόψει τον αχίλλειο τένοντα του ποδιού του, μα φέτος επέστρεψε δυναμικά και ξετυλίγει το επιθετικό του ταλέντο, από εκεί που το είχε αφήσει... 

Η Ζαλγκίρις συνολικά δεν τα καταφέρει με αξιόλογα αποτελέσματα, έχει πέντε νίκες και εννέα ήττες, αλλά ο Έβανς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γυρίσει ο τροχός και να πανηγυρίσει ο Λιθουανός. Στην εντός έδρας αναμέτρηση στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague, η ομάδα του υποδέχθηκε την Παρτίζαν και το αποτέλεσμα ήταν μία από τα ίδια... 

Οι Σέρβοι νίκησαν με 93-85 και για να τα καταφέρουν προσπάθησαν να περιορίσουν τον Κίναν Έβανς και να τον κρατήσουν μακριά από το καλάθι του. Τελικά, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτή την προσπάθεια, άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο 27χρονος από το Ρίτσαρντσον του Τέξας, έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. 

Είχε 33 πόντους με 6/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 9/11 βολές. Την στατιστική του την εμπλούτισε με 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, είχε επίσης 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 7 κερδισμένα φάουλ και συνυπολογίζοντας τα πάντα συγκέντρωσε 38 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης

Η απίθανη τάπα του Αντετοκούνμπο στην κορυφή του Top 10 της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague - Διπλός Λεσόρ στη λίστα (vid)
EUROLEAGUE

12:54 - 16.12.2023

Η απίθανη τάπα του Αντετοκούνμπο στην κορυφή του Top 10 της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague - Διπλός Λεσόρ στη λίστα (vid)

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο φιλοδώρησε με μία φοβερή τάπα τον Ζοφρέ Λοβέρν και κατέκτησε την κορυφή του Top 10 της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στη λίστα κι ο Ματίας Λεσόρ για ακόμη μία φορά.

Συγκέντρωσε δηλαδή, μακράν τους περισσότερους βαθμούς από οποιονδήποτε άλλο παίκτης της EuroLeague, αλλά ο MVP προκύπτει από τους νικητές και ο Kώστας Σλούκας ανήκει σε αυτούς. 

Ολυμπιακός - Βαλένθια 56-63: No Peters, no party & 4/4 οι Ισπανοί στο ΣΕΦ - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!