Οι κάτω των «60» - O Ολυμπιακός και η Βαλένθια εμπλέκονται στα πέντε από τα επτά χειρότερα παιχνίδια της EuroLeague
i

© EuroLeague Basketball

Οι κάτω των «60» - O Ολυμπιακός και η Βαλένθια εμπλέκονται στα πέντε από τα επτά χειρότερα παιχνίδια της EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 16.12.2023

Η Βαλένθια, που τον νίκησε το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ, είναι η ομάδα με την χειρότερη επίδοση στην επίθεση συνολικά και ο Ολυμπιακός ακολουθεί από κοντά. Οι Ισπανοί έχουν το αρνητικό ρεκόρ των 52 πόντων σε έναν αγώνα στη φετινή διοργάνωση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει βάλει δύο φορές κάτω από 60 πόντους. Συνολικά σε 7 από τα 126 ματς, πέντε ομάδες έμειναν στην πέμπτη δεκάδα παραγωγής πόντων στην επίθεση...

Στη συνολική συγκομιδή πόντων, έπειτα από 14 αγωνιστικές στην EuroLeague, o Ολυμπιακός βλέπει την... πλάτη όλων, εκτός της Βαλένθια. Ακόμα και οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης, η Βιλερμπάν και η Άλμπα Βερολίνου, που έχουν μόλις δύο νίκες στη συλλογή τους, έχουν βάλει περισσότερους πόντους. 

Οι Γάλλοι έχουν σημειώσει 54 πόντους περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά και οι Γερμανοί 25 παραπάνω. Μόνο η ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (15/12), έχει βάλει λιγότερους σε σχέση με τις επιδόσεις των παικτών του Γιώργος Μπαρτζώκα, ενώ οι Ισπανοί κατέχουν -χωρίς υπερηφάνεια- και το φετινό αρνητικό ρεκόρ σε σύνολο πόντων σε έναν αγώνα. 

Την 7η αγωνιστική η Βαλένθια βρέθηκε στο Μιλάνο, εκεί όπου μπόρεσαν μόλις και με τα βίας να βάλουν 52 πόντους στην ήττα από την ομάδα του ιταλικού βορρά. Στο ΣΕΦ κράτησαν τους γηπεδούχους στους 56 πόντους, την ώρα που στη δική τους επίθεση παρήγαγαν 63 και ήταν αρκετοί για να τους δώσουν την όγδοη νίκη τους. 

Για τον Ολυμπιακό πάντως, δεν ήταν η χειρότερη φετινή του επιθετική συγκομιδή, διότι στο Μιλάνο (όπως και η Βαλένθια) έκανε το χειρότερο παιχνίδι του. Είχε ηττηθεί φθάνοντας μόλις και με τα βίας τους 53 πόντους. 

Τα επτά ματς με λιγότερους από 60 πόντους

Η Μονακό ήταν η πρώτη ομάδα στη φετινή διοργάνωση που έβαλε σε ένα παιχνίδι λιγότερους από 60 πόντους. Και αυτό συνέβη από μία φύση επιθετική ομάδα, στην δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague. Μάλιστα, το σύνολο από το Πριγκιπάτο τα... κατάφερε σε εντός έδρας αγώνα και συγκεκριμένα σε αυτόν με την Βίρτους Μπολόνια. 

Το ραντεβού της χρονιάς είναι γεγονός! Αταμάν και Μπαρτζώκας σε έναν απολαυστικό διάλογο: «Αυτό που κατάφερες είναι πολύ σημαντικό» (vid)
EUROLEAGUE

19:12 - 15.12.2023

Το ραντεβού της χρονιάς είναι γεγονός! Αταμάν και Μπαρτζώκας σε έναν απολαυστικό διάλογο: «Αυτό που κατάφερες είναι πολύ σημαντικό» (vid)

Εργκίν Αταμάν και Γιώργος Μπαρτζώκας σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, εξήγησαν πως βιώνουν την αντιπαλότητα ως προπονητές των «αιωνίων» και εξέφρασαν τον αμοιβαίο σεβασμό τους ο ένας προς τον άλλον. Και στο τέλος έδωσαν υπόσχεση πως θα συναντηθούν εκ νέου στο άμεσο μέλλον.

Συνολικά επτά ομάδες έχουν... περιοριστεί με τέτοιο τρόπο και ο Ολυμπιακός έχει διπλή παρουσία στην καθόλου τιμητική λίστα. Διότι, πέραν από την πρόσφατη επίδοσή του με την Βιλερμπάν, είχε προηγηθεί το παιχνίδι στο Μιλάνο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» με τα βίας έφθασε τους 53 πόντους. Συνολικά ο Ολυμπιακός και η Βαλένθια ήταν... εκεί πέντε φορές, όταν οι αγώνες έληξαν με μία από τις δύο εβδομάδες να μην φθάνουν τους 60 πόντους στην επίθεση.  

2η αγωνιστική /Μονακό - Βίρτους Μπολόνια: 59-83

3η αγωνιστική / Μιλάνο - Ολυμπιακός: 65-53

4η αγωνιστική / Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου: 98-59

5η αγωνιστική / Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: 75-57

7η αγωνιστική / Μιλάνο - Βαλένθια: 83-52

13η αγωνιστική / Βιλερμπάν - Βαλένθια: 55-78

14η αγωνιστική / Ολυμπιακός - Βαλένθια: 56-63

Ολυμπιακός - Βαλένθια 56-63: No Peters, no party & 4/4 οι Ισπανοί στο ΣΕΦ - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!