Οι ισπανικές ομάδες πήραν φέτος την εκδίκησή τους από τον Ολυμπιακό

Οι ισπανικές ομάδες πήραν φέτος την εκδίκησή τους από τον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 23:52 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 15.12.2023

Πορεία αντιστρόφως ανάλογη με την περσινή πραγματοποιεί φέτος ο Ολυμπιακός. Ο φιναλίστ του τελικού του Final 4 πέρυσι ήταν η μοναδική ομάδα της Euroleague που είχε νικήσει εκτός έδρας όλους τους αντιπάλους του από την Ισπανία, όμως φέτος έχει ηττηθεί από όλες στο ΣΕΦ...

Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν είχε πολλά στοιχεία για τους οποίους μπορούσε να υπερηφανευτεί. Ένα από αυτά, ήταν το γεγονός ότι είχε κάνει νίκες στις έδρες όλων των ισπανικών ομάδων. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Βαλένθια είχαν δει τους παίκτες του Μπαρτζώκα να περνούν νικηφόρα από τα «σπίτια» τους, γεγονός σπάνιο για την Euroleague. 

Το ραντεβού της χρονιάς είναι γεγονός! Αταμάν και Μπαρτζώκας σε έναν απολαυστικό διάλογο: «Αυτό που κατάφερες είναι πολύ σημαντικό» (vid)
EUROLEAGUE

19:12 - 15.12.2023

Το ραντεβού της χρονιάς είναι γεγονός! Αταμάν και Μπαρτζώκας σε έναν απολαυστικό διάλογο: «Αυτό που κατάφερες είναι πολύ σημαντικό» (vid)

Εργκίν Αταμάν και Γιώργος Μπαρτζώκας σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, εξήγησαν πως βιώνουν την αντιπαλότητα ως προπονητές των «αιωνίων» και εξέφρασαν τον αμοιβαίο σεβασμό τους ο ένας προς τον άλλον. Και στο τέλος έδωσαν υπόσχεση πως θα συναντηθούν εκ νέου στο άμεσο μέλλον.

Φέτος ωστόσο τα πράγματα αντιστράφηκαν. Από «κακός δαίμονας» των Ισπανών, ο Ολυμπιακός έγινε η ομάδα που ηττήθηκε από όλες τους και μάλιστα εντός έδρας. Ότι έκαναν δηλαδή πέρυσι οι ερυθρόλευκοι στους Ισπανούς, κάνουν φέτος οι Ισπανοί στους Πειραιώτες. 

Την αρχή έκανε η Μπαρτσελόνα την 2η αγωνιστική, όταν και επικράτησε με 77-68.

Ακολούθησε η Μπασκόνια που την 7η αγωνιστική έφυγε νικήτρια με 75-75, η Ρεάλ Μαδρίτης που τη 12η αγωνιστική νίκησε με 77-71, ενώ το... καρέ των ηττών συμπλήρωσε η Βαλένθια το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου, όταν δραπέτευσε από το Φάληρο με το 63-56!

🔴Ολυμπιακός - Βαλένθια 56-63: No Peters, no party & 4/4 οι Ισπανοί στο ΣΕΦ - Sportal Euroleague Show