H... συλλογή του Τόρνικε Σενγκέλια συνεχίζεται - Ο Γεωργιανός είναι ο MVP και της 6ης αγωνιστικής (vid)

Τόρνικε Σενγκέλια

i

© 2023 EuroLeague Basketball

H... συλλογή του Τόρνικε Σενγκέλια συνεχίζεται - Ο Γεωργιανός είναι ο MVP και της 6ης αγωνιστικής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:05 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 04.11.2023

Μετά τη βράβευσή του ως πολυτιμότερος παίκτης του Οκτωβρίου στην EuroLeague, ο Τόρνικε Σενγκέλια συνεχίζει στο ίδιο... τέμπο. Ο 32χρονος φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια ήταν ο MVP της 6ης αγωνιστικής και ο άνθρωπος που έδωσε την πέμπτη νίκη της ομάδας του.

Πριν ο Παναθηναϊκός -το καλοκαίρι που μας πέρασε- επιλέξει τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για την προσθήκη στις θέσεις των φόργουορντ, δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να αποκτήσει τον Τόρνικε Σενγκέλια. Οι «πράσινοι» και η Βίρτους Μπολόνια δεν τα είχαν βρει στο οικονομικό, ενώ ποτέ και κανείς δεν κατάλαβε αν ήθελαν (ή όχι) τον Γεωργιανό στην ομάδα τους, αλλά η ουσία είναι ότι έμεινε. Και όχι απλώς έμεινε, αλλά μέχρι στιγμή είναι ο πρωταγωνιστής της EuroLeague. 

H ομάδα του έχει ξεκινήσει υπέροχα, με πέντε νίκες σε έξι αγώνες και ο «Τόκο» δείχνει ασταμάτητος. Ήταν ο MVP της τρίτης αγωνιστικής, ολόκληρου του πρώτου μήνα και τώρα ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο τον Νοέμβριο. 

Τη μέρα που οι Ιταλοί νίκησαν με 93-81 την Αναντολού Εφές στη Μπολόνια για την 6η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Σενγκέλια σε 31'11'' χρόνο συμμετοχής είχε 19 πόντους (9/11 βολές, 5/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. 

EuroLeague Top 10: Οι δέκα καλύτερες φάσεις της έκτης αγωνιστικής - Το μπλοκ του Μπαλτσερόφσκι στο Νο 3
EUROLEAGUE

12:39 - 04.11.2023

EuroLeague Top 10: Οι δέκα καλύτερες φάσεις της έκτης αγωνιστικής - Το μπλοκ του Μπαλτσερόφσκι στο Νο 3

Η συνεργασία ανάμεσα σε Κρις Τζόουνς και Νέιτ Ρόβερς τοποθέτησαν τους παίκτες στη Βαλένθια στην πρώτη θέση των highlights της αγωνιστικής. Στο Νο 3 βρέθηκε η τρομερή τάπα του Αλεξάντερ Μπαρτσελόφσκι στον Παναθηναϊκού στη «μούρη» του Τζαμπάρι Πάρκερ.

Με αυτές τις επιδόσεις σύλλεγε 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Συνολικά, την τρέχουσα περίοδο ο 32χρονος Γεωργιανός έχει 18,5 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ μέσο όρο. 

Οι MVP των πρώτων έξι αγωνιστικών της EuroLeague

🏀 1 - Άλεκ Πίτερς, Ολυμπιακός
🏀 2 - Ζερσόν Γιαμπουσελέ, Ρεάλ Μαδρίτης
🏀 3 - Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
🏀 4 - Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
🏀 5 - Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
🏀 6 - Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια

Sportal Euroleague Show: Ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη και σκληρά λόγια από τον Αταμάν

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!