MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)

Τορνίκε Σενγκέλια

i

2023 EuroLeague Basketball

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)

Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου μήνα της EuroLeague είναι ο Τόρνικε Σενγκέλια! Ο Γεωργιανός φόργουορντ, που παραλίγο το καλοκαίρι να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά έμεινε στη Βίρτους Μπολόνια, που την έχει μετατρέψει στην πιο... αυτή ομάδα ολόκλητης της EuroLeague.

Το καλοκαίρι λίγο έλειψε να έρθει στην Ελλάδα για να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε συμφωνήσει με την προσφορά των «πρασίνων» και το μόνο που έμενε ήταν να ορίσει η Βίρτους Μπολόνια ένα χρηματικό ποσό εντός λογικών πλαισίων για να ολοκληρωθεί μεταγραφή. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, είτε γιατί το ποσό ήταν εξωπραγματικό, είτε γιατί οι Ιταλοί δεν είχαν τελικά κανένα σκοπό να αποχωριστούν τον Γεωργιανό φόργουορντ. Τελικά, ο Παναθηναϊκός λίγες μέρες αργότερα πήρε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και η ζωή συνεχίστηκε.. 

Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια η επιλογή της Βίρτους να τον κρατήσει στην Μπολόνια ήταν σοφή! Και τώρα ο Σενγκέλια μιας και μπήκε ο Νοέμβρης, πήρε έναν τίτλο τιμής από την EuroLeague. Αυτός είναι ο MVP του Οκτωβρίου, δηλαδή του πρώτου μήνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Στις εμφανίσεις λοιπόν, εντός του δέκατου μήνα του έτους, ο Σενγκέλια κατέγραψε εντυπωσιακού συνολικούς μέσους όρους στη στατιστική του: 18,4 πόντοι, 4,8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ τα ποσοστά ευστοχίας του ήταν επίσης… άπιαστα: 52,8% στα τρίποντα και 75% στα δίποντα! 

Παράλληλα και καθοδηγούμενη από αυτόν, η Βίρτους Μπολόνια μετά την ήττα της πρεμιέρας, έκανε τέσσερις σερί νίκες και μαζί με την πρώτη και αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν τις πιο «καυτές» ομάδες στο ξεκίνημα μιας μακράς και απαιτητικής σεζόν.