Μπαρτζώκας: «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου, δε σημαίνει πως έχουμε θέμα με τους σέντερ μας»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου, δε σημαίνει πως έχουμε θέμα με τους σέντερ μας»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:51 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 01.11.2023

Μία μέρα πριν το ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (2/11, 19:45, Novasports Prime), το πρωί της Τετάρτης κατά την αναχώρηση της ομάδας ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε μερικά πράγματα που προέκυψαν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ...

O Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του για το παιχνίδι της Πέμπτης (2/11, 19:45, Novasports Prime) με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» δεν περιλαμβάνει τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, οι οποίοι παραμένουν τραυματίες, όπως δεν... περιλαμβάνει ούτε κάποιο είδος απογοήτευσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αναθεωρεί τίποτα, ξέρει τι ζητάει και ξεκαθάρισε πως μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, δεν αλλάζει τίποτα! 

Μάλιστα σε ερώτηση που του έγινε για το αν η εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου και ο τρόπος αντιμετώπισης ενός ψηλού που σουτάρει από μακριά θα τον κάνει να προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας -μιας και η Φενέρμπαχτσε έχει τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Σερτάκ Σανλί, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν από απόσταση- ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος. «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό που έχει τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ», είπε για αρχή και συμπλήρωσε πως «σαφώς και διαμορφώνει μία κατάσταση ένας ψηλός που σουτάρει από την περιφέρεια. Άλλωστε είναι και μόδα στο ΝΒΑ, όλοι ψάχνουν για ένα παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά, όμως εμείς έχουμε τις δικές μας δυνατότητες και οι αντίπαλοί μας πρέπει να μας αντιμετωπίσουν μέσα στο καλάθι».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε επίσης πως «δεν αισθανόμαστε καλά όταν χάνουμε. Στον Ολυμπιακό πάντα το ζητούμενο είναι η νίκη. Το πρόγραμμά μας είναι αυτό που είναι, έχουμε αμέσως μετά δύσκολες υποχρεώσεις και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι». Δηλαδή, αυτό κόντρα στον τούρκικο σύλλογο, που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης και ο Μπαρτζώκας δήλωσε πως «είναι μία ομάδα που είναι πασιφανές ότι έχει ταλέντο και ποιότητα. Έχει και καλό ρεκόρ στην EuroLeague. Είναι προφανές ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε, πολύ καλύτερα τουλάχιστον απ' ότι με τον Παναθηναϊκό».

Ολυμπιακός - Η επόμενη μέρα: Το κλίμα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι «απόντες» και οι μεταγραφές
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:55 - 31.10.2023

Ολυμπιακός - Η επόμενη μέρα: Το κλίμα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι «απόντες» και οι μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την πορεία του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το ματς της Δευτέρας δεν του άφησε τροφή για σκέψη…

Που πρέπει να στηριχθεί η ομάδα του; «Σε όλα αυτά που κάνουμε καλά και που είναι πολύ σημαντικά», είπε και έγινε πιο συγκεκριμένος: «Τα μικρά σημαντικά πράγματα που είναι απαραίτητα για να κερδίσεις. Τα ριμπάουντ, να μην κάνεις λάθη, να κάνεις καλές επιλογές, να παίξεις ομαδικά, να είσαι σκληρός, να πάρεις τις 50-50 μπάλες. Όλα αυτά τα πράγματα. Πολλές φορές παίζει ρόλο και μία απόφαση όταν το ματς είναι κλειστό. Ποτέ δεν ξέρεις από πριν πώς θα κερδίσεις. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά παίζουμε όλο και καλύτερα. Ήταν μία παρένθεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, γιατί είχε πολλά πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε μέσα και έξω από την ομάδα».