Κέντρικ Ναν: Πώς ο νούμερο ένα στόχος του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό κατέληξε στον Παναθηναϊκό

Κέντρικ Ναν: Πώς ο νούμερο ένα στόχος του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό κατέληξε στον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 21:00 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 31.10.2023

Το Sportal καταγράφει το χρονικό της μεταγραφής του Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό και τα στάδια που πέρασε από το καλοκαίρι, όταν και ήταν βασικός στόχος του Ολυμπιακού.

Το όνομα του Κέντρικ Ναν εμφανίστηκε στην ελληνική επικαιρότητα το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Ολυμπιακός «χτένιζε» την αγορά για να βρει τον παίκτη που θα συμπληρώσει το ρόστερ του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναζητούσε τον 8ο ξένο της ομάδας του, χωρίς να επικεντρώνει τόσο στη θέση, όσο στο να έχει τα χαρακτηριστικά που θεωρούσε ότι θα ταίριαζαν καλύτερα στο σύνολο που είχε δημιουργήσει.

Και ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους κύριους στόχους του. Ωστόσο, σε εκείνο το χρονικό σημείο είχε ως προτεραιότητα να περιμένει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να βρει μια θέση στο NBA. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να περιμένουν και προχώρησαν στην απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις.

Είναι και επίσημο: Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Κέντρικ Ναν!
EUROLEAGUE

17:42 - 31.10.2023

Είναι και επίσημο: Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Κέντρικ Ναν!

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα από σήμερα ο Κέντρικ Ναν! Η «πράσινη» ΚΑΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ μέχρι το τέλος της σεζόν, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ του Sportal από τις 23 Οκτωβρίου.

Ο Ναν από την πλευρά του σε αυτό το διάστημα δεν βρήκε την πρόταση που θα τον κρατούσε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Άρχισε να συζητά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη, με τις Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε να δείχνουν ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, όμως, ο Εργκίν Αταμάν, μετά το ξεκίνημα που είχε ο Παναθηναϊκός στην EuroLeague διέγνωσε πρόβλημα στα γκαρντ και ζήτησε την απόκτηση ενός βασικού παίκτη δίπλα στον Κώστα Σλούκα.

Η διοίκηση του Τριφυλλιού έδειξε αποφασιστικότητα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις επιστροφής του συλλόγου στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έκανε, λοιπόν, τα πάντα για να φέρει στην Ελλάδα τον Νο1 στόχο του Αταμάν και τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη στην αγορά, που δεν ήταν άλλος από τον Κέντρικ Ναν. Μάλιστα, για την ολοκλήρωση της μεγάλης μεταγραφής χρειάστηκε μια κίνηση που θύμισε την εποχή του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από την οριστική συμφωνία τη μέρα που το Sportal σας αποκάλυψε το «πράσινο» ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, όμως, ο Αμερικανός θέλησε να εξετάσει κι άλλες επιλογές που εμφανίστηκαν εκ νέου στα χέρια του. Η μεταγραφή φάνηκε να χαλάει, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρενέβη δυναμικά και με προσωπικούς χειρισμούς άλλαξε ξανά τα δεδομένα και… πυροδότησε τη «βόμβα».

Πώς έγινε αυτό; Προσφέροντας στον Κέντρικ Ναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, το μυθικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου μέχρι το τέλος της σεζόν για να παίζει στον Παναθηναϊκό!

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος Άρελ Γκίνσμπερ από το Ισραήλ προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο Παναθηναϊκός «χάλασε» τις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Ναν, αφού όπως υποστηρίζει η ομάδα του Πειραιά ήταν σε προχωρημένες επαφές με τον γκαρντ από τις ΗΠΑ. Ωστόσο η προσφορά του Τριφυλλιού ήταν τέτοια που ο παίκτης δεν μπορούσε να την αρνηθεί.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι Ολυμπιακός και Ναν ήταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, όμως ο Παναθηναϊκός έκανε στον παίκτη μια προσφορά κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Τελικά ο Ναν αποφάσισε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, παρά τις συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό», αναφέρει στο tweet του ο δημοσιογράφος.