Τα στοιχεία που φέρνει στον Παναθηναϊκό η «βόμβα» του Κέντρικ Ναν (vids)

Τα στοιχεία που φέρνει στον Παναθηναϊκό η «βόμβα» του Κέντρικ Ναν (vids)

Ηλίας Λαλιώτης 16:22 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 31.10.2023

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενεργοποίησε μια ακόμα μεταγραφική «βόμβα» με τον NBAer Κέντρικ Ναν να «προσγειώνεται» άμεσα στην Ελλάδα και το Sportal εξηγεί τι «όπλο» έβαλε στο ρόστερ του ο Εργκίν Αταμάν.

Μια μεταγραφή που ταράζει για μια ακόμα φορά τα νερά της EuroLeague και συνολικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sportal τις τελευταίες ημέρες!

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος θα αγωνιστεί για τη φετινή σεζόν στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με ένα μυθικό συμβόλαιο μετά από ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ποιος είναι ο Κέντρικ Ναν

Ο Ναν έχει βαρύ βιογραφικό στο NBA έχοντας αγωνιστεί σε Μαϊάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Ο ύψους 1μ.91 γκαρντ, αγωνίστηκε στα κολέγια του Ιλινόις και του Όκλαντ, ενώ αγωνίστηκε και στην G-League με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς πριν κάνει το μεγάλο βήμα για το NBA με τη φανέλα των Χιτ, την οποία φόρεσε για μία διετία (2019-21).

Τα επόμενα δύο χρόνια τον βρήκαν να αγωνίζεται στους Λέικερς και την περασμένη αγωνιστική περίοδο μοίρασε τη σεζόν σε Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον, μετρώντας συνολικά 7.5 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Διακρίνεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, ενώ με το Μαϊάμι πραγματοποίησε τις πιο παραγωγικές του χρονιές, σημειώνοντας 15.3 πόντους τη σεζόν 2019-20 και 14.6 την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τα στοιχεία του Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν είναι ένας «εκρηκτικός» γκαρντ, με τρομερό πρώτο βήμα που κάνει δύσκολη την προσπάθεια των αντιπάλων του να τον αντιμετωπίσουν στην άμυνα. Είναι εξαιρετικά ταχύς τόσο σωματικά όσο και στη λήψη αποφάσεων, ενώ διαθέτει σπάνια αθλητικότητα για γκαρντ, χαρίζοντας πολλά highlights στην παρουσία του στο ΝΒΑ. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να καλύψει με την ίδια ευκολία και τις δύο θέσεις των γκαρντ.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι η ικανότητά του στο σκοράρισμα. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε πολύ αξιόπιστος σκόρερ, τόσο με επιθέσεις στο καλάθι χάρη στην ορμητικότητά του, όσο και με σουτ από μακριά. Είναι άριστος εκτελεστής του pick n' roll, μέσω του οποίου παράγει τους περισσότερους πόντους του, ενώ έχει ικανότητα και στη δημιουργία, στις συνεργασίες του με τους ψηλούς. Αρέσκεται να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, ενώ απειλεί πολύ και σε handoff καταστάσεις, δηλαδή από πάσα χέρι με χέρι στην περιφέρεια. 

Δεν είναι ελίτ σουτέρ τριών πόντων, ωστόσο σε όλη σχεδόν την πορεία του ήταν αξιόπιστος σε αυτό το κομμάτι, με ποσοστό μεταξύ 35 και 39%. Στην άμυνα, έχει καλά αντανακλαστικά που του επιτρέπουν να κλέβει μπάλες.