Πάει για το colpo grosso με Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός!

Κέντρικ Ναν

i

©Photo by Scott Taetsch/Getty Images

Πάει για το colpo grosso με Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός!

Βασίλης Μοιρώτσος 00:40 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 31.10.2023

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal.gr από τις ΗΠΑ, ο σκόρερ που ψάχνει ο Εργκίν Αταμάν για να προσθέσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ο Κέντρικ Ναν.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει πως θα κινηθεί για την ενίσχυση του ρόστερ του, με τον Εργκίν Αταμάν να έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός σκόρερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal.gr από τις ΗΠΑ, οι «πράσινοι» επιχειρούν το colpo grosso με τον Κέντρικ Ναν. Ο 27χρονος περιφερειακός δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα στο NBA και όπως φαίνεται πήρε την απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό και να συνεχίσει στην Ευρώπη. Τις προηγούμενες μέρες είχε ακουστεί το ενδιαφέρον από την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός έχει μπει, πλέον, στη μάχη για την απόκτησή του

Ο Ναν έχει βαρύ βιογραφικό στο NBA έχοντας αγωνιστεί σε Μαϊάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Ο ύψους 1μ.91 γκαρντ, αγωνίστηκε στα κολέγια του Ιλινόις και του Όκλαντ, ενώ αγωνίστηκε και στην G-League με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς πριν κάνει το μεγάλο βήμα για το NBA με τη φανέλα των Χιτ, την οποία φόρεσε για μία διετία (2019-21). 

Τα επόμενα δύο χρόνια τον βρήκαν να αγωνίζεται στους Λέικερς και την περασμένη αγωνιστική περίοδο μοίρασε τη σεζόν σε Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον, μετρώντας συνολικά 7.5 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Διακρίνεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, ενώ με το Μαϊάμι πραγματοποίησε τις πιο παραγωγικές του χρονιές, σημειώνοντας 15.3 πόντους τη σεζόν 2019-20 και 14.6 την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τα στοιχεία του Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν είναι ένας «εκρηκτικός» γκαρντ, με τρομερό πρώτο βήμα που κάνει δύσκολη την προσπάθεια των αντιπάλων του να τον αντιμετωπίσουν στην άμυνα. Είναι εξαιρετικά ταχύς τόσο σωματικά όσο και στη λήψη αποφάσεων, ενώ διαθέτει σπάνια αθλητικότητα για γκαρντ, χαρίζοντας πολλά highlights στην παρουσία του στο ΝΒΑ. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να καλύψει με την ίδια ευκολία και τις δύο θέσεις των γκαρντ.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι η ικανότητά του στο σκοράρισμα. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε πολύ αξιόπιστος σκόρερ, τόσο με επιθέσεις στο καλάθι χάρη στην ορμητικότητά του, όσο και με σουτ από μακριά. Δεν είναι ελίτ σουτέρ τριών πόντων, ωστόσο σε όλη σχεδόν την πορεία του ήταν αξιόπιστος σε αυτό το κομμάτι, με ποσοστό μεταξύ 35 και 39%. Στην άμυνα, έχει καλά αντανακλαστικά που του επιτρέπουν να κλέβει μπάλες.