Θέλει έναν καλό σκόρερ ο Αταμάν: «Παρακολουθούμε την αγορά του NBA - Μίροτιτς και Πάντερ ήταν στην κορυφή της λίστας»

Εργκίν Αταμάν

Θέλει έναν καλό σκόρερ ο Αταμάν: «Παρακολουθούμε την αγορά του NBA - Μίροτιτς και Πάντερ ήταν στην κορυφή της λίστας»

Ηλίας Λαλιώτης 15:26 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 17.10.2023

Ο Εργκίν Αταμάν παραδέχθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ πως ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την αγορά του NBA για μια ακόμα προσθήκη, ενώ αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Κέβιν Πάντερ και Νίκολα Μίροτιτς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της EuroLeague με τη Φενέρμπαχτσε και όπως είναι φυσιολογικό ο Εργκίν Αταμάν απασχόλησε από τη στιγμή της άφιξής του τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο έμπειρος κόουτς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο NTV Spor, κομμάτια της οποία δημοσιεύονται σταδιακά. Το νέο απόσπασμα αφορά τα μεταγραφικά θέματα, με τον τεχνικό των «πράσινων» να παραδέχεται πως η ομάδα του παρακολουθεί την αγορά για έναν καλό σκόρερ, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις που δεν προχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι. 

«Ο Κέβιν Πάντερ και ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν στην κορυφή της λίστας μας, αλλά δεν έγιναν οι μεταγραφές. Δεν είναι εύκολο να κάνεις τόσο φανταχτερές μεταγραφές στον Παναθηναϊκό, που ήταν στη 17η θέση την προηγούμενη σεζόν. Γι αυτόν τον λόγο, εντάξαμε στο δυναμικό της ομάδας το 60% με 70% αυτών που θέλαμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφορικά με ενδεχόμενη επόμενη κίνηση του Παναθηναϊκού:

«Εξακολουθούμε να δραστηριοποιούμαστε στην αγορά. Αν βρούμε έναν καλό σκόρερ, θα τον αξιολογήσουμε. Η μεταγραφή του Σβιάτοσλαβ Μιχάιλιουκ συζητήθηκε πολύ στην αρχή της σεζόν, αλλά ο παίκτης υπέγραψε με τους Μπόστον Σέλτικς. Παρακολουθούμε το ΝΒΑ αυτή την στιγμή».

Η ενόχληση με τον Ερντέμ Τσαν

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το νέο τεχνικό της Εφές, Ερντέμ Τσαν και την ατάκα που είχε πει έξαλλος σε παίκτη του (σε παιχνίδια με την Καρσίγιακα) «Νομίζεις πως είμαι ο Αταμάν;». 

«Ο Ερντέμ Τσαν είναι ένας νέος προπονητής. Μπορεί να γίνει πολύ επιτυχημένος. Θα ήταν όμως καλύτερα, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός με τα λόγια του. Καταλαβαίνω πως αυτό που είπε ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Κάποιες φορές "συλλαμβανόμαστε" να λέμε κάτι. Αυτό έγινε και μ' εκείνον. Μετά με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι έγινε παρεξήγηση. Του είπα να κοιτάει τη δουλειά του, αλλά να ξέρει πως είναι σε έναν εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης».

Όσο για το τι άλλο τον ενόχλησε στον Τσαν ήταν ξεκάθαρος. «Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν όταν φίλησε το χέρι του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ως άνθρωπος που έχει περάσει από την Αναντολού Εφές, εξεπλάγην. Φυσικά υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Τον ίδιο σεβασμό έχω για τον Αϊτίν Ορς (σ.σ.: πρώην προπονητής της Εφές Πίλσεν και της Φενέρμπαχτσε), αλλά δεν θα φιλούσα το χέρι του μπροστά σε κόσμο. Θα τον αγκάλιαζα φυσικά. Ο Ερντέμ Τσαν είναι ένας αξιοσέβαστος προπονητής, αλλά μπορώ να πω ότι αυτό με ενόχλησε, γιατί πάνω απ όλα υπάρχει ανταγωνισμός».