Αταμάν: «Μας πληγώνουν οι αλλαγές στο ρόστερ - Έχω καλό ρεκόρ στο γήπεδο της Φενέρ»

Αταμάν: «Μας πληγώνουν οι αλλαγές στο ρόστερ - Έχω καλό ρεκόρ στο γήπεδο της Φενέρ»

Ηλίας Λαλιώτης 21:09 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 16.10.2023

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργούν στον Παναθηναϊκό οι τραυματισμοί στο ξεκίνημα της σεζόν και στάθηκε στο σημείο κλειδί του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης (17/10, 20:15) με την Φενέρμπαχτσε, για την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο προπονητής του τριφυλλιού μίλησε αρχικά για την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και την αντιπαλότητά του με τη Φενέρ: «Για πολλά χρόνια υπήρξε μία "κόντρα" με τη Φενέρμπαχτσε, με τον κόσμο της δηλαδή, όχι με την ομάδα. Όμως, η ατμόσφαιρα εδώ είναι εξαιρετική. Είμαστε επαγγελματίες. Είναι δύσκολο να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο. Θυμάμαι τι είχε γίνει στους ημιτελικούς των πλέι οφ με το τρίποντο του Ουίλ Κλάιμπερν, που μετά μας έφερε τον τίτλο. Έχω καλό ρεκόρ σε αυτό το γήπεδο. Κάποιες φορές οι ομάδες μου είχαν παίξει πολύ καλά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, είναι καλή ομάδα η Φενέρμπαχτσε».

Στην ερώτηση για τις συμβουλές που θα δώσει στους παίκτες του για να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την ατμόσφαιρα απάντησε πως: «Το πιο βασικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να μην κάνουμε λάθη. Τα λάθη, ειδικά σε μία δύσκολη εκτός έδρας ατμόσφαιρα, είναι το χειρότερο πράγμα, γιατί δεν έχεις την ευκαιρία να παίξεις σωστή άμυνα και δέχεσαι τον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Σίγουρα, η Φενέρμπαχτσε θα παίξει επιθετική άμυνα και πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο χαρακτηριστικό. Στην επίθεση θέλω να είμαστε ήρεμοι και να βρούμε τα σωστά σουτ. Θα δούμε αν θα μπουν ή όχι, αλλά θέλω να μην κάνουμε λάθη και αυτό θα είναι κλειδί για το ματς».

Βράζουν στον Παναθηναϊκό με όσα έγιναν στο ΣΕΦ - «Επίδειξη δύναμης της Τσαρούχα με τις πλάτες της ΕΟΚ και αλλοίωση»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:34 - 15.10.2023

Βράζουν στον Παναθηναϊκό με όσα έγιναν στο ΣΕΦ - «Επίδειξη δύναμης της Τσαρούχα με τις πλάτες της ΕΟΚ και αλλοίωση»

Για αλλοίωση του πρωταθλήματος από το ξεκίνημα της σεζόν έκαναν λόγο στον Παναθηναϊκό, βλέποντας τη διαιτησία της Τσαρούχα στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Σχετικά με την πρόοδο του Παναθηναϊκού και τους τραυματισμούς σημείωσε: «Ειλικρινά, υπάρχει αρκετός "θόρυβος". Στην προετοιμασία είχαμε μόνο τον τραυματισμό του Βιλντόζα στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" και ήμασταν έτοιμοι. Αμέσως μετά ήρθαν οι τραυματισμοί του Παπαπέτρου και του Μήτογλου και μας κόστισαν, μας έκαναν ζημιά στο ροτέισιον. Στα δύο τελευταία ματς δεν είχαμε τον Σλούκα. Κόντρα στην Μπάγερν ο Παπαπέτρου έπαιξε, αλλά τώρα είναι ξανά εκτός. 

Δεν είναι κάτι καλό, δεν μου αρέσει. Αν δεν ήμασταν μια νέα ομάδα θα ήταν πιο εύκολο να βρούμε λύσεις. Όμως, είμαστε μια νέα ομάδα, "τρέχουμε" ένα νέο σύστημα, προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Σε κάθε ματς κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ και αυτό μας πληγώνει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. H σεζόν στην Euroleague είναι μεγάλη και θα πρέπει να βρούμε νίκες».

«Να δημιουργήσουμε ακατανίκητη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ»

Εργκίν Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε δηλώσεις και στο TRT Sports, τονίζοντας αρχικά: «Έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα στον Παναθηναϊκό που ενθουσιάζει το ελληνικό μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει μια σοβαρή κυριαρχία στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός έχει στο παρελθόν έξι τίτλους EuroLeague, αλλά κανέναν από το 2011. Η ομάδα είχε πιάσει πάτο στην EuroLeague τις δύο τελευταίες σεζόν.

Πήγαμε σε μια νέα δομή. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή. Χάσαμε το πρώτο μας ντέρμπι στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό στην παράταση μπροστά σε 20.000 κόσμο, αλλά είμαστε νέα ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που αναπτύχθηκε πρόσφατα. Κερδίσαμε την Μπάγερν Μονάχου την περασμένη εβδομάδα. Οι στόχοι είναι μεγάλοι. Φυσικά η μεταγραφική περίοδος δεν ήταν εύκολη. Κάναμε σοβαρές μεταγραφές, αλλά δεν είναι εύκολο να κάνουμε αυτές τις μεταγραφές στην Ευρώπη και να φτιάξουμε μια νέα ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα και θα κυνηγήσουμε τους στόχους μας μέχρι το τέλος. Υπάρχει μεγάλη αγάπη όχι μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην Ελλάδα. 

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες προσδοκίες, και υπάρχει μεγάλος σεβασμός από τον Ολυμπιακό. Ο σεβασμός αυτός βέβαια δεν πηγάζει από το όνομά μου. Με βλέπουν ως έναν προπονητή που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια με την Αναντολού Εφές και κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές την EuroLeague. Θέλουν το έβδομο αστέρι κάθε φορά που το βλέπουν. Πιστεύω ότι τους έλειπε αυτός ο ενθουσιασμός. Σηκώνω τις γροθιές μου για τον κόσμο κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο. Με αυτόν τον ενθουσιασμό φτιάξαμε αυτήν την ομάδα. Προσπαθούμε να συνδεθούμε με το κοινό και να δημιουργήσουμε την ακατανίκητη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Γενικότερα οι σχέσεις, η οπτική γωνία του κοινού και του κόσμου στο δρόμο είναι πολύ καλές. Πολύς κόσμος παρακολουθεί μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι στο ίδιο επίπεδο ή και πιο μπροστά από το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό είναι τόσο ευχάριστο, αλλά και μεγάλη ευθύνη ταυτόχρονα».

Ο Αταμάν σχολίασε και την αναμέτρηση με τη Φενέρ: «Ο Σλούκας δεν έχει αγωνιστεί για περίπου 10 μέρες, αλλά σήμερα το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Σκοπεύουμε να τον χρησιμοποιήσουνε. Είναι ένας σημαντικός παίκτης στο σύστημά μας. Η Φενέρμπαχτσε είναι καλή ομάδα, αλλά και πολύ επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στο γήπεδό της. Στον πρώτο τους αγώνα στην EuroLeague κέρδισαν την Αρμάνι, ένα από τα φαβορί της φετινής σεζόν. Είμαι συνηθισμένος στην ατμόσφαιρα στην Ülker Arena. 

Νομίζω ότι οι παίκτες σε αυτό το επίπεδο είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να δείξουμε αντίσταση. Η Φενέρμπαχτσε έρχεται πληγωμένη από την ήττα της τελευταίας στιγμής στη Βαλένθια. Γι' αυτό θα κάνουν λίγη παραπάνω προσπάθεια, σίγουρα θα θέλουν να κερδίσουν το ματς στην έδρα τους. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αποτελέσματα παίζοντας καλό μπάσκετ. Είναι μόλις η τρίτη εβδομάδα της EuroLeague, είναι ένας πολύ μακρύς μαραθώνιος, αλλά φυσικά είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι».

Τέλος, ανέφερε για την Εθνική Τουρκίας. «Όταν η εθνική Τουρκίας είναι πλήρης, μπορεί να παίξει σώμα με σώμα με οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη και να πετύχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος μας είναι να αναθεωρήσουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, να πάρουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να είμαστε μια πλήρης ομάδα» σχολίασε και πρόσθεσε: « Το 2025, ο Αλπερέν θα φτάσει επίσης στο μέγιστο επίπεδο ωριμότητάς του. Νέοι παίκτες έρχονται από κάτω. Η Ονουρλάπ Μπιτίμ θα αποκτήσει επίσης εμπειρία στο NBA. Στόχος αυτής της ομάδας το 2025 θα είναι πλέον η κατάκτηση μεταλλίων. 

Η εθνική ομάδα της Τουρκίας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. Για άλλη μια φορά συγχαίρω την επιτυχία της ομάδας βόλεϊ μας. Όλοι στην Τουρκία λένε ποδόσφαιρο. Φυσικά, το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό, αλλά όλοι έχουμε δει πόσο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος της επιτυχίας των κοριτσιών μας στο βόλεϊ. Αυτό συνέβαινε και στο μπάσκετ στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να το πετύχουμε αυτό».