Ο χρόνος δοκιμάζει τις αντοχές και ο Αταμάν ψάχνει τη λύση!
i

©InTime

Ο χρόνος δοκιμάζει τις αντοχές και ο Αταμάν ψάχνει τη λύση!

Γιάννης Πάλλας 09:38 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 21.10.2023

Υπομονή και χρόνο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός όπως φάνηκε και από την εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ

Η υπομονή είναι αρετή, αλλά όσο ο χρόνος περνάει και η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν αλλάζει τόσο θα αυξάνεται η πίεση και θα εντείνεται ο προβληματισμός στην Euroleague.

Όταν χτίζονταν το καλοκαίρι η ομάδα του «τριφυλλιού» οι περισσότεροι έκαναν προσομοίωση και όχι άδικα στην Αναντολού Εφές. Έβλεπαν τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο του Παναθηναϊκού με το στυλ και την συνταγή της τουρκικής ομάδας. Εν ολίγοις, μια Εφές με τις φανέλες του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό δεν το βλέπουμε ακόμη τουλάχιστον... Και δεν ξέρουμε πως μπορεί να το δει κανείς, αφού μιλάμε για άλλες ομάδες και άλλους παίκτες.

Από κει και πέρα όμως, το μεγάλο ερώτημα κατά την ταπεινή μας άποψη είναι τι μπάσκετ θέλει να παίξει ο Εργκίν Αταμάν. Το στοχευμένο μπάσκετ, με τον ξεκάθαρο προσανατολισμό στην επίθεση και τους αυτοματισμούς απαιτεί χρόνο. Στην Αναντολού Εφές ο Τούρκος τεχνικός εκτός από το επιθετικό κομμάτι, όπου έδινε χώρο και ελευθερία στους παίκτες του να δράσουν, είχε στο πίσω γήπεδο και αθλητικά προσόντα τα οποία αναχαίτιζαν τον αντίπαλο. Κάτι που ακόμη δεν το βλέπουμε να συμβαίνει στον Παναθηναϊκό.

Οι 24 πόντοι στην επίθεση του πρώτου ημιχρόνου αποτελούν όχι καμπανάκι, αλλά μεγάλη καμπάνα που ηχεί στα αυτιά όλων στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Επιπλέον, κανένας από τους παίκτες-αστέρια της ομάδας που ήρθαν το καλοκαίρι και αποθεώθηκαν μέχρι το αεροδρόμιο δεν έχουν δικαιολογήσει ακόμη τη φήμη τους. Ούτε ο Λεσόρ, ούτε ο Βιλντόζα, ούτε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Για τον Κάιλ Γκάι δεν το συζητάμε, απλά η περίπτωση του όπως και εκείνη του Τζέριαν Γκραντ αποδεικνύουν πόσο μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει το Eurocup από την Euroleague σε επίπεδο ποιότητας.

Ως τώρα ο Παναθηναϊκός έχει φανεί σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεσματικός γιατί συνάντησε το... τυχαίο. Κάποιον παίκτη που δεν περίμενε και βγήκε την ώρα που η «μπάλα έκαιγε».

Είναι ξεκάθαρο πως οι «πράσινοι» χρειάζονται υπομονή και χρόνο, καθώς είναι εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός έχει απομακρυνθεί από το ρετιρέ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σερέλης: «Είμαστε απογοητευμένοι, χάσαμε κρίσιμες βολές και δεν παίξαμε σκληρά στην άμυνα»
EUROLEAGUE

00:57 - 21.10.2023

Σερέλης: «Είμαστε απογοητευμένοι, χάσαμε κρίσιμες βολές και δεν παίξαμε σκληρά στην άμυνα»

Ο Χρήστος Σερέλης εξήγησε τους λόγους της τρίτης φετινής ήττας του Παναθηναϊκού έπειτα από 4 αγωνιστικές στη Euroleague, επισημαίνοντας ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν σκληρή, ενώ είπε ότι η ομάδα παίζει υπό πίεση.

Κατά την άποψη μας, το ερώτημα που τίθεται είναι ξεκάθαρο. Χρόνος και υπομονή υπάρχει για να βγει στο παρκέ όλο αυτό που έχει στο μυαλό του ο Εργκίν Αταμάν για τον Παναθηναϊκό; Γιατί, αυτές τις στιγμές δοκιμάζονται οι αντοχές της διοίκησης, του κόσμου, των παικτών, αλλά και του κόουτς.

Ό,τι θα είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός το επόμενο διάστημα είναι προφανές δεν το συζητάμε, αλλά υπάρχει υπομονή; Θα φανεί σύντομα...

ΥΓ: Η επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου δείχνει ικανή να διορθώσει ανορθογραφίες στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, αλλά όχι όλες.