Σερέλης: «Είμαστε απογοητευμένοι, χάσαμε κρίσιμες βολές και δεν παίξαμε σκληρά στην άμυνα»

Χρήστος Σερέλης

i

©Intime

Σερέλης: «Είμαστε απογοητευμένοι, χάσαμε κρίσιμες βολές και δεν παίξαμε σκληρά στην άμυνα»

Ηλίας Λαλιώτης 00:57 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:57 - 21.10.2023

Ο Χρήστος Σερέλης εξήγησε τους λόγους της τρίτης φετινής ήττας του Παναθηναϊκού έπειτα από 4 αγωνιστικές στη Euroleague, επισημαίνοντας ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν σκληρή, ενώ είπε ότι η ομάδα παίζει υπό πίεση.

Στους λόγους που ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη του ήττα στη φετινή Euroleague αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε με τη λήξη του αγώνα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι παίκτες έχουν πίεση, ενώ δεν παίζουν σκληρά στην άμυνα, γεγονός που στοιχίζει στην ομάδα.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τον τρόπο που χάσαμε. Στο τελευταίο λεπτό χάσαμε δυο βολές, κάναμε ένα επιθετικό φάουλ και επίσης χάσαμε ένα κρίσιμο ριμπάουντ. Είναι άδικο για την προσπάθειά μας. Σχετικά με το παιχνίδι. στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα, προσπαθήσαμε... Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και νομίζω ότι το χάσαμε μόνοι μας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε άθλια στην άμυνα για κάποια λεπτά και για αυτό η Μακάμπι προηγήθηκε με 15 πόντους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι», είπε αρχικά ο βοηθός του Αταμάν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαιτησία:

«Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που έχουμε πολύ μικρό αριθμό φάουλ για έναν αγώνα Ευρωλίγκας».

Ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας δεν είναι σκληροί στην άμυνα: «Οι διαιτητές αφήνουν την επαφή, το είδαμε με τη Μακάμπι, το είδαμε με τη Φενέρμπαχτσε. Δεν είμαστε τόσο σκληροί όσο πρέπει. Παίζουμε στην έδρα μας. Βλέπουμε ότι με το που θα κάνουμε δυο κλεψίματα ή θα βάλουμε δυο καλάθια στον αιφνιδιασμό, ο κόσμος είναι όρθιος και βοηθάει την ομάδα. Μας λείπει η σκληράδα. Και σε κάποια σημεία του αγώνα, μας λείπει η εξυπνάδα. Να έχουμε, δηλαδή, πιο καλές επιλογές, να μην δίνουμε εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει το καθαρό μυαλό που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να τελειώσουμε φάσεις και να πετύχουμε εύκολα καλάθια».

Κάτας: «Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ - Ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά στους οπαδούς μας»
EUROLEAGUE

00:19 - 21.10.2023

Κάτας: «Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ - Ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά στους οπαδούς μας»

Ο Όντεντ Κάτας μίλησε για τη νίκη της Μακάμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό και την δυσκολία της ομάδας του να επικεντρωθεί στο μπάσκετ μετά από την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πίεση των παικτών και τις χαμένες βολές που «πληγώνουν» τους πράσινους: «Είναι αυτό που είπα πριν. Είναι όλα μαζί. Η ομάδα παίζει υπό πίεση. Δεν είναι όλες οι βολές χαμένες από παιδιά που σουτάρουν με κακά ποσοστά. Κάποιοι αιφνιδιασμοί, κάποια σουτ ξεμαρκάριστα, μαζί με τις βολές... Όταν έχεις πίεση, όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό, όταν νιώθεις ότι πρέπει να κερδίσεις... Όλο αυτό βαραίνει τους παίκτες».