O Τσίμα Mονέκε είναι ο ΜVP της 9ης αγωνιστικής - Επικράτησε στο όριο των Πίτερς και Μήτογλου (vid)

Τσίμα Μονέκε

i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Τσίμα Mονέκε είναι ο ΜVP της 9ης αγωνιστικής - Επικράτησε στο όριο των Πίτερς και Μήτογλου (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:18 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 18.11.2023

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ένας παίκτης της Μπασκόνια αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης. Μετά τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, η σειρά είναι του Τσίμα Μονέκε, ο οποίος ήταν καταπληκτικός στη νίκη επί της Βιλερμπάν και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τους επίσης καταπληκτικούς Άλεκ Πίτερς (Ολυμπιακός) και Ντίνο Μήτογλου (Παναθηναϊκός), που πρωταγωνίστησαν στην ένατη πράξη της EuroLeague.

Η τέταρτη διαδοχική νίκη της Μπασκόνια στην EuroLeague συνέβη στο Λυών τη μέρα που η Βιλερμπάν αγωνιζόταν για τελευταία φορά στο Astroballe. Οι Γάλλοι θα ήθελαν ιδανικά να αποχαιρετήσουν με νίκη την παραδοσιακή του έδρα πριν μετακομίσουν στην νεόδμητη LDLC Arena, αλλά ο Τσίμα Μονέκε, μαζί βέβαια με τα τρίποντα του Μάρκους Χάουαρντ, τους χάλασε όλα τα σχέδια. 

Ο νιγηριανός φόργουορντ, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με μεγάλη ενέργεια και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη νίκη επί της Βιλερμπάν είχε 19 πόντους με 4/6 τρίποντα, 3/4 δίποντα και μία εύστοχη βολή. Πήρε επίσης 13 ριμπάουντ, ενώ έδωσε στους συμπαίκτες του έξι ασίστ. 

https://www.youtube.com/watch?v=v8j5pE7ljRk

Με αυτή την επίδοση συγκέντρωσε συνολικά 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Περισσότερους δηλαδή, από τους 31 του εξαιρετικού Άλεκ Πίτερς, ο οποίος έκανε τα... πάντα για τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (28 πόντοι με 4/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και τον «καυτό» Ντίνο Μήτογλου (30 βαθμοί), ο οποίος κατέγραψε στη στατιστική του 24 πόντους με 3/6 τρίποντα και 10 ριμπάουντ τη βραδιά που ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ την Βίρτους Μπολόνια. 

Πάντως, η Μπασκόνια, πέραν του Μονέκε, είχε την τύχη στην τελευταία της νίκη να δει τον Μάρκους Χάουαρντ να βάζει 35 πόντους με 8/13 τρίποντα, παρόλα αυτά η υπόλοιπη στατιστική του ήταν... άδεια (2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη) και ναι μεν ήταν ασταμάτητος στην επίθεση, αλλά συνολικά σύλλεξε 25 βαθμούς στο ranking. Λιγότερους και από τον Πίτερς και από τον Μήτογλου. 

Πρόβλημα στην Ρεάλ με τον Γιαμπουσελέ - Είναι... απίθανο να προλάβει τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

12:25 - 18.11.2023

Πρόβλημα στην Ρεάλ με τον Γιαμπουσελέ - Είναι... απίθανο να προλάβει τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο τραυματισμός του Ζερσόν Γιαμπουσελέ της Ρεάλ Μαδρίτης στο γόνατο κατά τη διάρκεια του ματς με την Μονακό είναι αρκετά σοβαρός. Έχει υποστεί μερική ρήξη συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και μένει εκτός δράσης επ' αόριστον. Στις 5 και στις 7 Δεκεμβρίου η Βασίλισσα θα βρίσκεται στην Ελλάδα για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι απίθανο ο Γάλλος φόργουορντ να είναι έτοιμος για δράση.

Οι δύο παίκτες των ελληνικών ομάδων, ήταν πρωταγωνιστές της 9ης αγωνιστικής, αλλά το βραβείο του MVP πέρασε από τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στον συμπαίκτη του στην ομάδα από την Βιτόρια, Τσίμα Μονέκε. 

Οι MVP των πρώτων εννέα αγωνιστικών

Αγωνιστική

Πολυτιμότερος παίκτης

Ομάδα

Βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης 

Άλεκ Πίτερς

Ολυμπιακός

31

Ζερσόν Γιαμπουσελέ

Ρεάλ Μαδρίτης

39

Τόρνικε Σενγκέλια

Βίρτους Μπολόνια

32

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ολυμπιακός

30

Ματίας Λεσόρ

Παναθηναϊκός 

31

Τόρνικε Σενγκέλια

Βίρτους Μπολόνια

30

Φακούντο Καμπάτσο

Ρεάλ Μαδρίτης

39

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ

Μπασκόνια

29

Τσίμα Μονέκε 

Μπασκόνια

35