Το τελευταίο παιχνίδι της Βιλερμπάν στο Astroballe πριν την μετακόμιση στο νεόδμητο στολίδι της Λυών (vids, gallery)

Το τελευταίο παιχνίδι της Βιλερμπάν στο Astroballe πριν την μετακόμιση στο νεόδμητο στολίδι της Λυών (vids, gallery)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:52 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 17.11.2023

Όταν το πρόγραμμα της EuroLeague οδηγήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στη Λυών της Γαλλίας για να αντιμετωπίσουν τη Βιλερμπάν, αυτό θα συμβεί στην LDLC Arena. Το νέο αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα και τεχνολογικά εξελιγμένο γήπεδο στο οποίο οι Γάλλοι πολύ σύντομα θα εγκατασταθούν. Κόντρα στην Μπασκόνια, το βράδυ της Παρασκεύης (17/11) παίζουν για τελευταία φορά στο ιστορικό Astroballe και μετά... μετακομίζουν!

Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, η Βιλερμπάν, κάθε φορά που υποδέχεται τους αντιπάλους της ο τόπος και ο χώρος της συνάντησης εντοπίζεται στη γειτονιά Κουσέ της Λυών. Εκεί όπου βρίσκεται το Astroballe. Το γήπεδο δηλαδή, που αποτελεί την έδρα της γαλλικής ομάδας από το 1995 μέχρι σήμερα. Από... αύριο όμως, δεν θα είναι αυτό το σπίτι της. Διότι, το βράδυ της Παρασκευής (17/11) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια στην ιστορική της έδρα και ακολούθως θα προγραμματίσει άμεσα τη μετακόμισή της στο νέο της υπερσύγχρονο γήπεδο. 

Μάλιστα, στις 23 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια, τη μέρα που η Βιλερμπάν του Τζιανμάρκο Ποτζέκο θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο για την 10η αγωνιστική της EuroLeague και αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της ιστορία στην LDLC Arena. To γήπεδο που πήρε το όνομά του από τον μέγα χορηγό της ομάδας και τον οργανισμό που δραστηριοποιείται στον χώρο των esports σε διεθνές επίπεδο και διοργανώσει online «μονομαχίες» στα πιο γνωστά video games. 

To Αstroballe λοιπόν, σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν της Βιλερμπάν, ενώ ο Παναθηναϊκός στις 14 Δεκεμβρίου και ο Ολυμπιακός στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο νέο... κόσμημα της Λυών.

Η LDLC Arena είναι έτοιμη εδώ και μέρες. Οι εργάτες έκαναν τη δουλειά του, οι αρχιτέκτονες παρέδωσαν τα κλειδιά και ο κόσμος σύντομα θα περάσει τις πύλες. Η χωρητικότητα του γηπέδου φθάνει τις 16.000, τη στιγμή που στο Astroballe δεν χωρούσαν ούτε καν 6 χιλιάδες φίλαθλοι. Επίσης, τεχνολογικά και κατασκευαστικά θα αποτελεί μία από τα πιο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Πέραν από τους αγώνες μπάσκετ, η Arena θα φιλοξενεί και μεγάλα πολιτιστικά events. Άλλωστε, μία μέρα πριν ο Παναθηναϊκός αγωνιστεί εκεί, έχει προγραμματιστεί η συναυλία του Sting. Οι μουσικές εκδηλώσεις, οι εμπορικές εκθέσεις, αλλά και οι αγώνες e-sports της team LDLC θα «γεμίζουν» τις μέρες που η ομάδα μπάσκετ της Βιλερμπάν δεν θα έχει αγωνιστική δράση, ενώ ήδη έχουν κατοχυρωθεί 100 εκδηλώσεις ποικίλης ύλης. 

Το «κυνηγητό» Σλούκα - Μίροτιτς συνεχίζεται - Ο Μαυροβούνιος ξεπέρασε τον Σλούκα στη λίστα με τους τοπ σκόρερ της EuroLeague
EUROLEAGUE

10:44 - 17.11.2023

Το «κυνηγητό» Σλούκα - Μίροτιτς συνεχίζεται - Ο Μαυροβούνιος ξεπέρασε τον Σλούκα στη λίστα με τους τοπ σκόρερ της EuroLeague

Ο Νίκολα Μίροτιτς με τους 14 πόντους που σημείωσε στη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο με 92-76 κόντρα στην Αναντολού Εφές έφθασε τους 3354 πόντους στη EuroLeague κι ανέβηκε στην ένατη θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Σλούκα.

Να σημειωθεί πως ολόκληρη η LCDL Arena, αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος αυτής, θα καλύπτει εξολοκλήρου τις ανάγκες του για ρεύμα από φωτοβολταϊκά πάνελ που θα εκτείνονται σε επιφάνεια 6.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το 30% του έργο θα αφορά χώρους πρασίνου, πάρκα και ελεύθερους χώρους για να μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της Λυών σε καθημερινή βάση.

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!