Ξέσπασε ο Μεσίνα: «Σε όλους τους αηδιαστικούς ανθρώπους θα απαντήσω όπως ο Μουρίνιο»
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ξέσπασε ο Μεσίνα: «Σε όλους τους αηδιαστικούς ανθρώπους θα απαντήσω όπως ο Μουρίνιο»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:22 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 17.11.2023

Ο Ετόρε Μεσίνα τα τελευταία δύο χρόνια έχει... ακούσει πολλά. Κυρίως «από δειλούς που με ανώνυμα σχόλια προσπαθούν να κάνουν φασαρία», αλλά ο Ιταλός κόουτς της Μιλάνο εκτός από την εμπιστοσύνη που που δείχνει η διοίκηση, ο ίδιος ήθελε να θυμίσει σε όλους τους επικριτές κάτι πολύ σημαντικό: «Έχω 35 τίτλος σε 30 χρόνια»!

Ο Ετόρε Μεσίνα δεν νοιώθει πίεση. Έχει αφήσει τα έργα του να μιλήσουν για τις μέρες του στην προπονητική και όσοι τον κριτικάρουν αρνητικά δεν τον στενοχωρούν. Περισσότερο τον εκνευρίζουν. Η αλήθεια είναι πως η Μιλάνο είναι μία ομάδα με υψηλό μπάτζετ και με χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που θα περίμενε κανείς. Ο Ιταλός κόουτς όμως, έχει στα χέρια του όλα όσα χρειάζονται και κυρίως έχει την εμπιστοσύνη του Τζόρτζιο Αρμάνι

Μετά τη νίκη των Ιταλών επί της Αναντολού Εφές, λίγες μέρες έπειτα από την ήττα στη Μπολόνια από την Βίρτους ο Μεσίνα ενεργοποίησε τον εγωισμό του και θέλησε να θυμίσει σε όσους τον αμφισβητούν πως στα 30 του χρόνια ως προπονητής έχει κατακτήσει 35 τίτλους. Και η απάντησή του αυτή θύμισε τον Ζοσέ Μουρίνιο

«Πιστεύω ότι η στήριξη του κυρίου Αρμάνι είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα και για τους παίκτες μας. Όλοι αντιλαμβάνονται αμέσως πότε ένας προπονητής δεν έχει την πλήρη υποστήριξη του συλλόγου», είπε για αρχή. 

«Έχω διαβάσει πολλά πράγματα, πολλά ανώνυμα σχόλια, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανακατεύουμε τα πράγματα στο σκοτάδι», δήλωσε στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους εστιάζοντας στους αμφισβητίες: «Ρώτησα τη διοίκηση αν το οργανωτικό μοντέλο που φτιάξαμε πριν από πέντε χρόνια το στηρίζουν ακόμα, μου είπαν όλοι "ναι" και συνεχίζω το έργο μου. Σε όλους τους δειλούς και αηδιαστικούς ανθρώπους, που με προσβάλουν χωρίς να λένε το όνομά σου, θα ήθελα να απαντήσω όπως ο Μουρίνιο και να τους πω "35". Τόσοι είναι οι τίτλοι που έχω κατακτήσει. Περισσότεροι από ένας ανά σεζόν».

Βέβαια, το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι πως «πρέπει να τους κάνουμε τους παίκτες μας να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα όμορφο περιβάλλον και να τους ηρεμήσουμε στις πιο δύσκολες στιγμές. Τότε ίσως και να μπορούμε να κερδίσουμε στο τέλος της χρονιάς, όπως συνέβη και πέρσι με την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος». 

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!