Στο... έπος της Μαδρίτης ο Τζάναν Μούσα έβαλε 40 πόντους και αναδείχθηκε MVP (vid)
i

© 2024 EuroLeague Basketball

Στο... έπος της Μαδρίτης ο Τζάναν Μούσα έβαλε 40 πόντους και αναδείχθηκε MVP (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:01 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 06.01.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε 130 πόντους στην Αναντολού Εφές και ο Τζάναν Μούσα σταμάτησε στους 40! Είχε επίσης 8 ασίστ, απίστευτα ποσοστά ευστοχίας και 45 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγισης της EuroLeague. Νούμερο επίσης ρεκόρ σεζόν και ατομικό, αλλά και αρκετό για να του προσφέρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 19ης αγωνιστικής αγωνιστικής.

Ήταν λογικό, ίσως και δίκαιο, ο MVP της 19ης αγωνιστικής στην EuroLeague να προκύψει από το ματς των... ρεκόρ, που έγινε στη Μαδρίτη -ανάμεσα στη Ρεάλ και την Αναντολού Εφές. Η Βασίλισσα έβαλε 130 πόντους και περίπου το 1/3 αυτών ήρθαν από τα χέρια του Τζάναν Μούσα

Ο 24χρονος Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ, πρώην NBAer (με τους Μπρούκλιν Νετς) και από το καλοκαίρι του 2022 «αστέρι» της Ρεάλ, έβαλε 40 πόντους. Νούμερο που αποτελεί ρεκόρ καριέρας και σεζόν, ενώ... πλησίασε το ρεκόρ όλων των εποχών στη διοργάνωση: Τους 49 πόντους του Σέικ Λάρκιν με την Εφές από τον Νοέμβριο του 2019. 

Με αυτή την επίδοση στην επίθεση που... ήρθε για τον Μούσα με τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας (13/15 σουτ), ενώ κατέγραψε επίσης στη στατιστική του 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ και κέρδισε επτά φάουλ από τους αντιπάλους του, κατάφερε να συγκεντρώσει 45 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Υπεραρκετούς δηλαδή, για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης. 

Ομοίως με τους πόντους του στην επίθεση, έτσι και οι 45 βαθμοί αποτελούν ρεκόρ καριέρας και σεζόν, αλλά δεν αποτελούν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της λίγκας. Και κανείς τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει καν προσεγγίσει το «63» που κατέγραψε στο ranking της EuroLeague, o Τανόκα Μπερντ της Ζαλγκίρις Κάουνας στις 22 Ιανουαρίου του 2004

Το top 10 με τον Μπράιαν Ντάνστον της Βίρτους να κατακτά την κορυφή και τον Σακίλ ΜακΚίσικ στο Νο 3 (vid)
EUROLEAGUE

14:17 - 06.01.2024

Το top 10 με τον Μπράιαν Ντάνστον της Βίρτους να κατακτά την κορυφή και τον Σακίλ ΜακΚίσικ στο Νο 3 (vid)

Στα 36 του ο Μπράιαν Ντάνστον της Βίρτους Μπολόνια έχει ακόμα πολύ... καύσιμο στο ντεπόζιτο και το απέδειξε με το δυναμικό κάρφωμα που έκανε στο καλάθι της Άλμπα Βερολίνου βρέθηκε στο Νο 1 των highlights της 19ης αγωνιστικής στην EuroLeague.

Όπως και να έχει όμως, ακόμα και οι συμπαίκτες του εντυπωσιάστηκαν με όσα έκανε ο Μούσα κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του, ο Ζερσόν Γιαμπουσελέ τον μπουγέλωσε την ώρα που εκείνος έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση. 

Οι MVPs κάθε αγωνιστικής μέχρι στιγμής

1η / Άλεκ Πίτερς, Ολυμπιακός
2η / Ζερσόν Γιαμπουσελέ, Ρεάλ Μαδρίτης
3η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
4η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
5η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
6η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
7η / Φακούντο Καμπάτσο, Ρεάλ Μαδρίτης
8η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια
9η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια
10η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές & Μαόντο Λο, Μιλάνο
11η / Σερζ Ιμπάκα, Μπάγερν Μονάχου
12η / Ταϊρίκ Τζόουνς, Αναντολού Εφές
13η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές
14η / Κώστας Σλούκας, Παναθηναϊκός
15η / Τζος Νίμπο, Μακάμπι & Κέβιν Πάντερ, Παρτίζαν & Σέιβον Σιλντς, Μιλάνο
16η / Μίλος Τεόντοσιτς, Ερυθρός Αστέρας
17η / Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Μιλάνο
18η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια & Μπόνζι Κόλσον, Μακάμπι
19η / Τζάναν Μούσα, Ρεάλ Μαδρίτης