ΑΕΚ: Φλιώνης, αρχηγός και ηγέτης της νέας σεζόν

Δημήτρης Φλιώνης

ΑΕΚ: Φλιώνης, αρχηγός και ηγέτης της νέας σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 13:50 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 06.05.2023

Ο Δημήτρης Μαυροειδής αποσύρθηκε, βάζοντας τέλος σε μια γεμάτη καριέρα και πλέον η Ένωση θα έχει νέο αρχηγό, στο πρόσωπο του Δημήτρη Φλιώνη.

Η ΑΕΚ διαμορφώνει το ρόστερ της νέας σεζόν, έχοντας μια σταθερά, την αποχώρηση του Δημήτρη Μαυροειδή από τα παρκέ. Ο Έλληνας σέντερ έβαλε τέλος σε μια γεμάτη καριέρα, με το τελευταίο κεφάλαιο αυτής να είναι και το πιο σημαντικό. Ο «Μαύρο» συνδέθηκε όσο λίγοι με την ΑΕΚ και θα συνεχίσει να την υπηρετεί από το πόστο του γενικού αρχηγού.

Στην ουσία θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ομάδας και του προπονητικού σταφ, αλλά και της διοίκησης. Άλλωστε με το ίδιο σκεπτικό θα λειτουργεί, όπως και τα χρόνια που βρισκόταν στα παρκέ, ως πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής... κρεμάει τα αθλητικά και φοράει κοστούμι για την ΑΕΚ (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:57 - 05.05.2023

Ο Δημήτρης Μαυροειδής... κρεμάει τα αθλητικά και φοράει κοστούμι για την ΑΕΚ (vid)

Στα 38 του χρόνια ο Δημήτρης Μαυροειδής ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, αλλά καθησύχασε τον κόσμο της ΑΕΚ και αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τις όμορφες στιγμές ενημέρωσε «πως το κοστούμι μου πάει και αφού θα το φορέσω για την ΑΕΚ, τότε νομίζω θα πετύχω!».

Πλέον η ομάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή και σε αυτή αρχηγός θα είναι ο Δημήτρης Φλιώνης. Ο γκαρντ από τη Θεσσαλονίκη έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έκανε βήματα προς τα εμπρός όσον αφορά το παιχνίδι του και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο αναμένεται να είναι ακόμα πιο σημαντικός στο πλάνο της ομάδας.

Η ικανότητά του και στις δύο πλευρές του παρκέ τον έχουν βοηθήσει να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ πλέον αναμένεται να έχει ακόμα περισσότερες ευθύνες μέσα στο παρκέ, αλλά και πιο σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια. Κάτι το οποίο μπορεί να υπηρετήσει, όπως έδειξε στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ως μια από τις προσωπικότητες της ομάδας της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.