Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν, είναι και θα είναι ο πιο πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν, είναι και θα είναι ο πιο πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 14:56 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 05.05.2023

Ένας κύκλος έκλεισε, όμως αρχίσει ένα νέος και πάντα στο ίδιο φόντο. Κιτρινόμαυρο. Ο Δημήτρης Μαυροειδής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά από το πόστο του γενικού αρχηγού.

Η σχέση της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μαυροειδή ξεκίνησε κάπου στα μέσα της σεζόν 2015-16. Τότε που η Ένωση πλήρωσνε το buy out του Έλληνα σέντερ για να τον αποκτήσει από την Κηφισιά, σε μια κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ και ιδίως της φροντ λάιν της. Μια κίνηση όμως που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Διότι από εκείνο το σημείο η ομάδα και ο παίκτης΄ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπερνούσε τα στενά όρια ενός γηπέδου μπάσκετ. Ο «Μαύρο» έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, όντας παρών στις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές. Στα εύκολα και στα δύσκολα που ακολούιησαν.

Η σχέση αυτή έκανε διάλειμμα μιας σεζόν, ήταν η σεζόν 2018-19, όταν ο Έλληνας σέντερ μετακόμισε στη Ρόδο, για χάρη του Κολοσσού. Από το 2019 έως και σήμερα όμως η φανέλα με το νο.22 δεν έμεινε ποτέ κενή. Το όνομα του Μαυροειδή ήταν πάνω από τον αριθμό σε σταθερή βάση, μέχρι το τέλος της μεγάλης καριέρας του στα παρκέ.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής... κρεμάει τα αθλητικά και φοράει κοστούμι για την ΑΕΚ (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:57 - 05.05.2023

Ο Δημήτρης Μαυροειδής... κρεμάει τα αθλητικά και φοράει κοστούμι για την ΑΕΚ (vid)

Στα 38 του χρόνια ο Δημήτρης Μαυροειδής ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, αλλά καθησύχασε τον κόσμο της ΑΕΚ και αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τις όμορφες στιγμές ενημέρωσε «πως το κοστούμι μου πάει και αφού θα το φορέσω για την ΑΕΚ, τότε νομίζω θα πετύχω!».

Ο Μαυροειδής έγινε συνώνυμο της ομάδας και από ένα σημείο και μετά ο αρχηγός της. Ο άνθρωπος που έδινε το έναυσμα κάθε φορά στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του. Παλαιότερους και νεότερους. Ήταν αυτός που έβαζε σε κλίμα... ΑΕΚ κάθε νεοφερμένο που περνούσε την πόρτα των αποδυτηρίων. Ήταν ο πιο αγαπητός ανάμεσα στις τάξεις των συμπαικτών του και αυτός που είχε τον σεβασμό όλων. Όχι μόνο σαν αρχηγός, αλλά και σαν προσωπικότητα.

Με την ΑΕΚ έζησε σπουδαίες στιγμές. Ήταν κομβικός τη σεζόν 2017-18, όταν η Ένωση έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του BCL, στο Final 4 της Αθήνας, ενώ τον 2020 κατέκτησε το τελευταίο -χρονικά- τίτλο της ομάδας, το Κυέπλλο Ελλάδας, λίγο πριν μπει ο κορωνοϊός στη ζωή μας.

Ο «Μαύρο» όμως ήταν παρών και στα δύσκολα. Ήταν από τους πρώτους που κατάλαβαν την σοβαρότητα της κατάστασης του Στεφάν Γέλοβατς, σε μια από τις πιο «μαύρες» στιγμές όχι μόνο για τον οργανισμό της ΑΕΚ, αλλά και για το μπάσκετ γενικότερα.

Το συμβόλαιο της ΑΕΚ και του Έλληνα σέντερ είναι συμβόλαιο... ζωής. «Μέχρι να σβήσει ο ήλιος», όπως συνήθιζε να λέει σε όσους τον ρωτούσαν για πόσο θα μείνει στην ΑΕΚ. Μια ατάκα που έχει ξεκάθαρη βάση, καθώς η πορεία του στην Ένωση θα συνεχιστεί. Αυτή τη φορά χωρίς αθλητική περιβολή και μπασκετικά παπούτσια, αλλά με κουστούμι στν άκρη του πάγκου. Πάντα όμως δίπλα και κοντά στην ομάδα με την οποία δέθηκε όσο καμία άλλη.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής κρεμάει τα παπούτσια του ως παίκτης της ΑΕΚ. Όπως είχαν κάνει ο Γιόνας Ματσιούλις, ο Νίκος Ζήσης, ο Ταϊρίς Ράις και ο Κιθ Λάνγκφορντ (τελευταία ομάδα της καριέρας του η Ένωση). Κάτι που δείχνει πολλά και για το ίδιο το κλαμπ.

Η σχέση όμως του «Μαύρο» με την Ένωση είναι κάτι το διαφορετικό. Ο πιο πιστός στρατιώτης της θα συνεχίζει να υπηρετεί την ομάδα από άλλη θέση. Αυτή του γενικού αρχηγού της ομάδας. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος...