Βρήκαμε Τούρκο ΑΕΚτζή που τραγουδούσε «Μόνο ΑΕΚ πρωτάθλημα»

Κωνσταντινούπολη

i

Κωνσταντινούπολη / Sportal

Βρήκαμε Τούρκο ΑΕΚτζή που τραγουδούσε «Μόνο ΑΕΚ πρωτάθλημα»

Ο φίλος μας ο Μουστάφα, είναι από την Πόλη, λατρεύει την ΑΕΚ και ζητούσε να την δει πρωταθλήτρια!

Το Sportal είναι στην Πόλη από την Τρίτη και σας μεταφέρει όλο τον παλμό από την προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως δεν είναι όλα μπάσκετ! Ένας ταξιτζής από την Τουρκία, μόλις άκουσε να μιλάμε ελληνικά άρχισε να βγάζει τα… οπαδικά του «κιτρινόμαυρα» ένστικτα!

«Yunan? Yunan?», μας ρώτησε, που είναι ο Έλληνας στα τούρκικα. Μόλις του είπαμε «ναι» λοιπόν, ήταν σαν να του δώσαμε ζωή!

«Μόνο ΑΕΚ! I Love ΑΕΚ!», είπε και μας άφησε… παγωτό! Η αλήθεια είναι βέβαια πως ήταν και μια ευχάριστη έκπληξη, όχι μόνο λόγω ελληνικής ομάδας, αλλά και λόγω της απίστευτης μη γνώσης αγγλικών που υπάρχει στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Μόλις ο δεύτερος ταξιτζής ήταν που μιλούσε αγγλικά, ενώ ακόμα και στα μαγαζιά που πηγαίνουμε να φάμε, κυρίως με νοήματα βγάζουμε άκρη ή με το Google Translate!

Πίσω στον φίλο μας τον Μουστάφα όμως, τον Αεκτζή ταξιτζή. «Μόνο ΑΕΚ Championship» μας είπε μέσα σε όλα, ενώ μας ρώτησε τη γνώμη μας για το αν το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα καταλήξει σε «πράσινα» ή σε «κιτρινόμαυρα» χέρια.

Όταν του είπαμε τον λόγο της επίσκεψής μας βέβαια, είχε κι άλλα να μας πει, αυτή τη φορά με μπασκετική χροιά. «Η Φενέρμπαχτσε δεν μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Είναι καλύτερος. Θα πάρει την Euroleague», μας είπε ο φίλος μας ο Μουστάφα.

Κατά την διάρκεια της κούρσας μιλήσαμε και για πολιτικά, για την απίθανη κίνηση στην Πόλη, για το γεγονός πως κανείς δεν μιλάει αγγλικά και γενικά, μετά από μέρες, μπορέσαμε να βγούμε από ταξί χωρίς να μας έχει πιάσει πονοκέφαλος.

Φίλε Μουστάφα λοιπόν, όπου και να είσαι, να’ σαι καλά που μας έκανες και γελάσαμε λίγο. Ξαναλέμε. ΜΟΛΙΣ ο δεύτερος ταξιτζής που μιλούσε αγγλικά!

Από εκεί και πέρα, όσοι έρθετε εδώ, πρέπει απαραιτήτως να επισκεφτείτε το «Çınaraltı Mangalbaşı Ataşehir». Πρώτη φορά είδα σε μαγαζί να ψήνει μόνος του ο πελάτης το φαγητό και οφείλω να ομολογήσω πως ήταν υπέροχη εμπειρία. Από εκεί και πέρα, διάφορα παραδοσιακά κεμπαπτζίδικα και ντονεράδικα είναι σχεδόν σε κάθε σημείο της Πόλης, για να φας και να χορτάσεις.

Αρκετά όμως με τα ταξιδιωτικά. Για την ώρα έχουμε παιχνίδι! Ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες αντιμετωπίζει ξανά την Φενέρμπαχτσε, με σκοπό να κάνει το 3-1 και να τελειώσει από τώρα την σειρά. Θα τα καταφέρει; Μείνετε στο Sportal και θα τα δούμε μαζί όλα σύντομα.