Το δίδυμο Σλούκας - Μπλακ, το κρύο «αίμα» του Βεζένκοφ και τα δύο... match ball για το Κάουνας

Ο Κώστας Σλούκας σηκώνεται για το buzzer beater που άφησε άφωνους 13.000 Τούρκους

i

©Intime

Το δίδυμο Σλούκας - Μπλακ, το κρύο «αίμα» του Βεζένκοφ και τα δύο... match ball για το Κάουνας

Νίκος Καλαμπάκας 19:24 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 04.05.2023

Ο Ολυμπιακός έγραψε ένα ακόμα μπασκετικό έπος στην Κωνσταντινούπολη, αφού με το buzzer beater του Κώστα Σλούκα επανάκτησε το πλεονέκτημα έδρας και πλέον έχει δύο... match ball προκειμένου να βρεθεί στο Κάουνας για το Final Four της Euroleague.

Ο τρίτος αγώνας του Ολυμπιακού με τη Φενέρ για τη σειρά τους στα playoffs της Euroleague είναι από αυτούς που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις μνήμες των φίλων της ομάδας του Πειραιά.

Ήταν ένα μπασκετικό έπος. Ένα θρίλερ με φινάλε από αυτά που δεν προσφέρονται για καρδιακούς, αφού οι δύο ομάδες ήταν αποφασισμένες για τη νίκη και τα έδωσαν όλα προκειμένου στο τέλος του να έχουν το προβάδισμα στη σειρά.

Οι ερυθρόλευκοι σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης τα βρήκαν (και πάλι) σκούρα κόντρα στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, το οποίο είναι αρκετά διαβασμένο σε όλη τη σειρά, κάτι που φάνηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Οι τακτικές του Ιτούδη

Επιστρέφοντας όμως στην τουρκική ομάδα, καταλαβαίνει κανείς ότι η εντολή του κόουτς Ιτούδη στους παίκτες του ήταν να «χαλάσουν» τον τρόπο που επιτίθεται ο Ολυμπιακός. Η συνεχής κίνηση χωρίς τη μπάλα δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να χρειαστεί να αλλάξουν λίγο το παιχνίδι τους και να πάνε περισσότερο απ' ότι συνηθίζουν στα pick and roll.

Το δίδυμο Σλούκα - Μπλακ

Είχε φανεί από πέρυσι ότι όταν ο Σλούκας παίζει με έναν «ευέλικτο» ψηλό και όχι τον Φαλ, ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη άνεση να βάλει το παιχνίδι του στη ρακέτα. Ο Σλούκας συνδυαζόταν αρμονικά με τον Χασάν Μάρτιν σε αυτό το στυλ. Φέτος, ήρθε η σειρά του Μπλακ. Και αν στους δύο πρώτους αγώνες ο Αμερικάνος δεν ήταν τόσο έτοιμος, στο τρίτο παιχνίδι είχε κομβικό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού. Συνδυαζόταν αρμονικά με τον Έλληνα γκαρντ, έπαιρνε προσπάθειες και ήταν πιο σίγουρος στο παιχνίδι του, γεγονός που βοήθησε τους ερυθρόλευκους να φτάσουν στη νίκη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ειδικά, Σλούκας και Μπλακ ήταν να τους χαζεύεις...

Μίλησε ξανά ο Σάσα

Το σκορ είναι 69-66 για τη Φενέρ, ο Ουόκαπ κατεβάζει τη μπάλα και τη δίνει στον Σλούκα. Ο Βεζένκοφ βγαίνει από τα σκριν, παίρνει την πάσα από τον γκαρντ του Ολυμπιακού και δίχως να το σκεφτεί «πυροβολεί» μπροστά στον Χέιζ - Ντέιβις για την ισοφάριση. Μπορεί ο Σλούκας να έπιανε τα μαλλιά του σαν να μην πίστευε όσα είδε δευτερόλεπτα πριν, όμως η αλήθεια είναι ότι για αυτό φέτος ο Σάσα θεωρείται ο MVP της διοργάνωσης. Διαθέτει «κρύο αίμα», πυροβολάει δίχως να το σκεφτεί και είναι πάντα εκεί στις κρίσιμες στιγμές. Ακόμα και στο buzzer beater του Σλούκα, ο Σάσα βγαίνει στο σκριν, ενώ στον πάγκο είναι εκείνος που λέει στον συμπαίκτη του να πάρει το σουτ. Γεννημένος νικητής, βάζει πρώτα απ' όλα την ομάδα και έπειτα τον εαυτό του.

Ο Ολυμπιακός -επιτέλους- πήρε στο τρίτο παιχνίδι ότι του έδωσε η Φενέρ. Βλέποντας ότι δεν του βγαίνει ο τρόπος παιχνιδιού που απολαμβάνει, πήγε πιο κοντά στο καλάθι και ευτύχησε να δει το δίδυμο Σλούκα - Μπλακ να συνεργάζεται άψογα.

Η επόμενη ημέρα

Η σειρά των δύο ομάδων ότι και να γίνει αύριο, έχει ήδη επιστρέψει στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός φυσικά θέλει να τελειώσει τη δουλειά στη Τουρκία, ώστε να μην έχεις άγχος και ένα ακόμα παιχνίδι στο ΣΕΦ. Άπαντες ωστόσο γνωρίζουν ότι το ματς μόνο εύκολο δεν θα είναι. Χρειάζεται συγκέντρωση, τόλμη και αποφασιστικότητα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να ολοκληρώσουν με επιτυχία το έργο που έχουν ξεκινήσει. Στην ομάδα, άπαντες είναι προσγειωμένοι και κρατούν χαμηλά τους τόνους.

Παράλληλα προετοιμάζονται για μια ακόμα γερή μονομαχία με τη Φενέρ. Δεν είναι εύκολο να κάνει κάποια ομάδα δύο συνεχόμενες νίκες μέσα στην Ulker Sports Arena. Όμως, αν κάποια ομάδα μπορεί φέτος να το καταφέρει, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Και όλοι μέσα στον οργανισμό παραμένουν συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Το αν θα τα καταφέρουν, θα το ξέρουμε το βράδυ της Πέμπτης 5/5...